“Be still and know.”
W.G. Sutherland

Cursussen en workshops

Via Sophia wil mensen stimuleren om opnieuw een levensinhoud te ontwikkelen gesteund op een universele visie op het leven. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om te ontdekken dat het in je vermogen ligt als mens om je eigen leven te creëren en te ervaren dat een waarachtig en gelukkig leven niet alleen tot de praktische mogelijkheden behoort, maar dat dit eigenlijk de bestemming is van ieder mens.

“Educatie is essentieel om opnieuw uit te komen bij deze oorspronkelijke bron van waarheid!”

Ben je op zoek naar een andere kijk op een levensaspect of wil je hier graag mee kennismaken dan  bieden we je hieronder een uitgebreid gamma aan korte cursussen of workshops. Daarnaast organiseert Via Sophia regelmatig lezingen rond verschillende thema’s. Wil je diep en grondig doordringen in een bepaald levensthema dan zijn de langere opleidingen in de vorm van jaartrajecten misschien iets voor jou.

Voor een nog grotere diversiteit aan opleidingen neem zeker ook eens een kijkje op de website van de Ignoramus Academie.

Overzicht van het aanbod cursussen en workshops

Leren werken met je dromen

De diepe wijsheid en rijkdom ontdekken van de droomwereld zodat je jouw dromen kan leren gebruiken als een belangrijk pad naar zelfkennis en evolutie.

Meer info

De innerlijke criticus in beeld

De innerlijke criticus kan soms zo aanwezig zijn dat hij op de troon zit en ons leven overheerst en bepaalt. Waar komt dit stemmetje nu eigenlijk vandaan? En hoe kan je het zijn rechtmatige plaats geven en het leren inzetten als een nuttig instrument voor je evolutie?

Meer info

Groeien naar volwassenheid als vrouw

Zoektocht naar het ontdekken en ontwikkelen van je volwassen vrouwelijke kwaliteiten waarbij je je bewust wordt dat vrouwelijke energie geen vaag idee of concept is, maar dat je dit ook effectief IN je leven kan (be)leven.

Meer info

Basiscursus natuurlijke voeding

Je leert het ‘hoe’ en ‘waarom’ kennen van een gezond en evenwichtig voedingspatroon, maakt kennis met tal van nieuwe ingrediënten en we onderzoeken hoe je je huidige kookstijl geleidelijk aan kan aanpassen naar een meer evenwichtig voedingspatroon.

Meer info

Het ontwikkelen van je innerlijk kompas

Intense 5-daagse training helemaal afgestemd op het ontdekken en heropladen van je innerlijke voelkwaliteiten. Het opnieuw doorleven van je innerlijke scholingsweg van kindertijd over pubertijd naar jong volwassene.

Meer info

Seminar spagyriek door dr. Naidu Gopalsamy

Spagyriek werkt met de helende krachten van de natuur volgens een oude alchemistische methode en kan ingezet worden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Bijzonder jaarlijks seminar door Dr. Naidu Gopalsamy!

Meer info

Opnieuw aansluiting vinden bij je ware levensinhoud

Boeiende basiscursus om het mechanisme van het leven te doorgronden. Krijg inzicht in je ware levenspotentieel en levensopdracht en ontdek hoe iedere moeilijkheid in je leven gezien kan worden als een mogelijkheid voor evolutie of groei.

Meer info

Verbindende communicatie

Korte reeks die je terugbrengt naar de essentie van wat communicatie is, die je laat stilstaan bij hoe je nu communiceert en je laat ervaren dat een nieuwe vorm van communicatie niet alleen deel uitmaakt van een intens bewustwordingsproces maar ook meer verbinding zal creëren in je relaties.

Meer info

De alchemie van hartsverbinding

Tijdens dit weekend staat de verbinding met jezelf centraal door het ervaren van een krachtige stroom van diep contact met je originele levensstroom. Hierdoor worden de twee basisenergieën van hartsverbinding, liefde en eigenliefde krachtig opgeladen en vormen de kern van een bewust leven met aandacht en passie.

Meer info

Voorjaarszuiverings- en gezondheidsweek

Intensieve 5-daagse “reinigingsweek” met de nadruk op de reiniging van lichaam en geest. Ontslakken, onthaasten, ont-moeten, ontstressen, genieten.
Groeps- en persoonlijk aangepast programma

Meer info

Tao yoga

Eenvoudige oefeningen uit de Do In (Taoïstische yoga) waardoor de levensenergie zacht wordt uitgenodigd om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Dit helpt je niet alleen om je lichaam weer in balans te brengen maar ook om innerlijke kracht op te bouwen en een groter bewustzijn te creëren.

Meer info

De natuurlijke huisapotheek

Hoe kan je een nieuwe kijk ontwikkelen op ziekte en gezondheid? En hoe kan je een natuurlijke huisapotheek samenstellen met het beste van wat de natuur ons te bieden heeft?

Meer info

Omgaan met je schaduw

De onbewuste, onderdrukte schaduw ligt diep in ons verscholen en baant zich een weg naar buiten via projectie of destructief gedrag.  Wanneer we ons bewust worden van onze schaduwzijde en de grote mogelijkheid leren zien van de evolutie waar hij ons naar toe leidt kunnen we opnieuw vrij worden.

Meer info

Kerst en eindejaar anders beleven

De kerst- en eindejaarsperiode lijkt in deze tijd steeds meer te vervlakken en te vervallen in een naar buitengericht gebeuren. Wat kan je toevoegen om deze periode Echt te kunnen beleven zodat dit terug aansluiting kan vinden bij je voelwereld?

Meer info

Hoe zijn onze cursussen en workshops opgebouwd?

Een uiterlijke én een innerlijke scholingsweg!

De juiste kennis is slechts 1 pool van het grote Weten. Daarnaast is het belangrijk om in je leven ook de innerlijke wereld nieuwe impulsen te geven. Aangezien we in een tijd leven waarin het ‘voelen’ sterk ondergewaardeerd wordt en haar rechtmatige plaats is kwijt geraakt vraagt dit om een grote ‘inhaalbeweging’.
Via Sophia biedt gelijkwaardig een innerlijke scholingsweg aan zodat zich langzaam maar zeker een permanent bruikbare innerlijke ervaringswereld in de vorm van een actieve ‘intuïtie’ kan ontwikkelen.
Dit samenspel van nieuwe ‘kennis’ en ‘voelontwikkeling’ schept een diep ‘WETEN’ als onuitputtelijke bron om je leven van ‘lijden’ naar ‘leiden’ om te polen.

Praktische toepassing in je dagelijks leven

Via Sophia geeft je niet alleen inzicht in deze nieuwe manier van naar het leven kijken maar biedt daarnaast een waaier aan methodieken en tools om deze nieuwe wijsheid in je eigen leven ook werkelijk neer te zetten zodat je je leven terug in eigen handen kan nemen vanuit een diepere verbinding met het grote geheel. Want niet alleen inzicht maar vooral het creëren van een uitstroom daarvan in je dagelijks leven zorgen ervoor dat jij als een vrijer mens kan leven!

Een nieuwe wereld kan enkel ontstaan wanneer voldoende mensen drager zijn van deze wijsheid van de universele en natuurlijke wetten en zij daar ook de uitdrukking aan geven in hun dagelijks leven.
Door het uitdragen een nieuw wereldbeeld en mensbeeld wordt getracht een innoverende en visionaire basis te creëren die de beste garantie is voor een toekomstgerichte ontwikkeling én voor een transitie naar een ware duurzame ontwikkeling van de mensheid.

Locaties

  • Ignoramus Academie , Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
  • Ter Korbeke – Service Residentie, Oudebaan 106, 3660 Bierbeek (bij Leuven)

Proeflessen

Wanneer je nog nooit geproefd hebt van het opleidingsaanbod van Via Sophia kan je altijd een gratis les bijwonen. Graag wel even op voorhand aanmelden.

Inschrijven en annulatie

Inschrijven kan via de doorklik naar de website van de Ignoramus Academie. Hierdoor ben je ook verbonden aan de annulatievoorwaarden die hier geldend zijn en die je op voorhand dient te raadplegen: http://www.ignoramus.org/annulatievoorwaarden.

Inschrijven voor een cursus, workshop of opleiding is altijd een degelijk overwogen beslissing. Niet alleen brengt het afzeggen van een inschrijving onnodige administratieve werkzaamheden met zich mee, maar ook de beslissing of een cursus/opleiding doorgaat hangt altijd af van het aantal inschrijvingen.

Om het geheel van de inschrijvingen in een positieve energie te laten verlopen is het daarom aan te bevelen om vooraf een degelijke reflectie te houden over je keuze, de financiële implicaties, de hoeveelheid opleidingen, de reacties van je omgeving (partner, gezin, familie, …), de beschikbare tijd, de mogelijke gevolgen, de invloed op je evolutie, reistijd … .

Indien een gesprek hierbij kan helpen dan kunnen kandidaat-studenten altijd een afspraak maken voor een persoonlijk studieadvies of een algemene evaluatie.

Via Sophia staat voor...

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Ik heb intens genoten van deze korte reeks. Het heeft me dieper in contact gebracht met mezelf en me leren luisteren naar mijn lichaam. Kortom een echte aanrader! E.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie