Tao yoga voor vrouwen

Do de weg van de natuur

In  = het volgen van de stroom

 

Eenvoudige oefeningen vanuit yoga, do in en taoïstische wijsheid om het lichaam te openen, te reinigen, om de energiestroom te leren ervaren, te activeren en om het lichaam te versterken zodat het opnieuw een instrument wordt om zonder beperkingen alles wat er vanuit de Ziel voor je klaar ligt te kunnen (be)leven.

We leren je eerst een bewuste alerte toestand van aanwezigheid te creëren waarin je kan waarnemen, gevoeliger wordt en van waaruit je je vrij met je lichaam kan verbinden. Bijzondere aandacht besteden we aan: de ademhaling, het bekken, de voordelen van het verstevigen van je bekkenbodem als vrouw, de vrouwelijke organen, meridiaan-strekkingen, oefeningen voor revitalisatie en harmonisatie, … .
We ronden steeds af met een meditatie en/of visualisatie voor verdere integratie én om de stilte te leren kennen als een heilige ruimte van waaruit je in contact kan komen met je scheppend vermogen als vrouw.

Je zal opnieuw vreugde leren ervaren door de oefeningen op een voelende manier uit te voeren en je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen. Hierdoor leer je begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft.

Door de oefeningen regelmatig te doen zal je merken dat de nodige bedding ontstaat waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Dit helpt je om als vrouw innerlijke kracht op te bouwen en een groter bewustzijn te creëren.

Voorkennis is niet noodzakelijk en je hoeft ook niet lenig te zijn! We bouwen langzaam op tot we opnieuw uitkomen bij de natuurlijke vloeiende beweging die eigen is aan jouw lichaam.

 

Tao yoga voor vrouwen

Wat: Tao yoga voor vrouwen, 2018-2019

Wanneer:  7 woensdagavonden van 18u00 tot 19u30: 15/5 – 22/5 – 29/5 – 5/6 – 12/6 – 19/6 – 26/6

Begeleiding: Els Graindor

Waar: Ignoramus academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt

Deelnameprijs: 110 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)

Via Sophia staat voor…

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
Ik heb intens genoten van deze korte reeks. Het heeft me dieper in contact gebracht met mezelf en me leren luisteren naar mijn lichaam. Kortom een echte aanrader! E.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie