Verlies- en rouwverwerking

Voor wie

Verlies- en rouwverwerking kan een meerwaarde zijn wanneer je:

 • te maken krijgt met een ingrijpend verlies (verhuis, scheiding, overlijden, job, …)
 • overmand bent door verdriet om het verlies van een geliefde
 • je niet weet hoe je met je verdriet moet omgaan
 • je inzicht wil krijgen in de verschillende fasen van een rouwproces
 • wanneer je op zoek bent naar zingeving en de diepere betekenis van het leven en sterven
 • je de diepere betekenis van een ontmoeting of ziekteproces wil doorgronden
 • je iemand op een diepgaande manier wil ondersteunen in een rouwproces

Maar ook in een intens proces van een diepe stervensbegeleiding kunnen we meer voor je betekenen.

Visie en aanpak

Rouwen en loslaten hoort bij het leven. Of het nu gaat over het overlijden van een geliefde of een job, huis, relatie, een droom of pad dat je moet achterlaten. Door gebrek aan inzicht in het leven en de zin van verlies kan een rouwproces ons overweldigen met angst en onmacht. Samen schetsen we een beeld over het leven en de periodieke cyclussen waardoor er een dieper inzicht en voelen kan ontstaan in alle facetten van het leven. Angst en onmacht ruimen dan plaats voor vertrouwen en overgave in dat wat is en in dat wat zal komen. Het leert je weer leven in het nu-moment en dat wat er was te integreren als een wezenlijk deel van je-Zelf waardoor er meer Heelheid ontstaat.

Bij een stervensproces gaan we kijken hoe je de ander kan laten verder leven in jezelf door de ontmoeting en de verbinding te gebruiken zoals die origineel bedoeld was. Waarom was deze persoon in mijn leven en hoe kan ik zijn/haar beeld laten verder leven in me-Zelf? Hierdoor ontstaat niet alleen een ware vorm van een ‘verbinding voorbij tijd en ruimte’, maar kan je ook het gemis overstijgen door de energie van de ander een absolute plaats geven in jezelf en je dagelijkse belevingswereld.

Op deze manier geven rouw en verlies ons de mogelijkheid om ons te verbinden met de diepe intensiteit van wat het Leven ons kan brengen. Wanneer we in ons leven ervaren dat uit elk verlies weer een nieuwe ‘geboorte’ komt kunnen we in contact komen met de helende kracht van het leven waardoor de levensenergie weer gaat stromen en er in onszelf een enorme rust voelbaar wordt.

Locatie

 • Groepspraktijk Vitadrome, Hazelarenlaan 36, 3500 Hasselt
 • Consult via Skype

Een afspraak maken

Een consult kost €50/uur. Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0032 (0)483 07 06 09. Hou er rekening mee dat ik de telefoon niet kan opnemen tijdens een begeleiding. Laat dan een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken.

Een consult afspreken is een verbintenis aangaan. Niet of laattijdig annuleren belet dat andere mensen die dringend een plekje nodig hebben niet meer bij ons terecht kunnen. Afspraken die niet binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden kunnen daarom in rekening gebracht worden.

Via Sophia staat voor...

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
"Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!"   Sarah Roosemont

"Steeds weer verwonderd hoe anderen verschillende aspecten van jezelf naar voren brengen. In combinatie met de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten en de intense sfeer, zorgt de opbouw van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering tijdens deze zuiveringsweek. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om die nieuwe laag in mezelf te ontdekken..."   Kenny Hermans

"De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het universum van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding."    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie