Najaarszuiverings- en gezondheidsweek

 DE DEELNEMERS KUNNEN KIEZEN TUSSEN TWEE MOGELIJKHEDEN


5-DAAGSE ZUIVERINGSWEEK (basisprogramma)

Reiniging van lichaam en geest – Ontslakken – Onthaasten
Ont-moeten – Ontstressen – Genieten
Activiteitenprogramma met ochtendoefeningen – yoga – wandelingen – beweging– creatieve activiteiten – opstellingen – avondmeditatie – workshops …  

Na inschrijving ontvangt elke deelnemer nog een gedetailleerde rooster met een overzicht van alle activiteiten en de mogelijkheid om indien gewenst nog een aantal individuele sessies toe te voegen aan het standaardprogramma.

Deze zuiveringsweek is voor iedereen geschikt en legt de nadruk op lichamelijke ontslakking, drainage van toxines, schoonmaken van de filterorganen lever en nieren, psychologische zuivering, het loslaten van oude emoties en gedachtenconstucties, spirituele zelfreflectie en contact maken met je levensplan en de opdrachten  van je leven.

OF

5-DAAGSE GEZONDHEIDSWEEK (Intensief programma)

Met als extra een vooraf uitgebreid intake gesprek – het opmaken van een integrale gezondheidsevaluatie – persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma en activiteitenprogramma.

Tijdens onze gezondheidsweek wordt er vooral individueel gewerkt met veel persoonlijke aandacht en een duidelijk opbouwend programma met individuele sessies.

Tussendoor is er tijd voor groepsactiviteiten zoals: ochtendoefeningen in het park – yogasessies – inspirerende workshops – opstellingen – kookworkshop – geleide visualisaties en avondmeditatie.

Alle deelnemers kunnen ook kiezen voor een verfrissende natuurwandeling, een inspirerend gesprek met een van onze begeleiders of een ontspannende en zuiverende sauna of jacuzzi (mits toeslag).

EEN INTEGRALE GEZONDHEIDSEVALUATIE

Enkele weken voor de gezondheidsweek krijgt elke deelnemers de mogelijkheid om via een persoonlijke en uitgebreide intake een totaalbeeld te ontvangen van zijn/haar algemene gezondheidstoestand.

Deze basisintake kan doorgaan in Hasselt of Leuven en maakt gebruik van een aantal testen, bevraging- en evaluatietechnieken zoals: Anamnese (levens- en ziektegeschiedenis) – Kirlianfotografie – polariteitstest – ‘Quality of life screening’ (uitgebreide vragenlijst over 12 levensgebieden) – eventueel bloedtesten indien nodig – Reading van het levensplan en de levensopdracht.

Op deze manier worden alle gegevens samengebracht die de basis vormen voor het opstellen van een persoonlijk dossier dat de eerste dag aan alle deelnemers wordt overhandigd.

Dit dossier wordt tijdens de gezondheidsweek voortdurend aangevuld met nieuwe vaststellingen, behandelingsverslagen en aanbevelingen voor de toekomst.

EEN INTEGRAAL GEZONDHEIDSPROGRAMMA

Aan de hand van de conclusies na de uitgebreide gezondheidsevaluatie wordt een volledig persoonlijk afgestemd gezondheidsprogramma opgesteld bestaande uit een reeks individuele sessies, behandelingen en aanbevelingen.

Dit programma wordt dan doelgericht afgewerkt tijdens de gezondheidsweek en alle noodzakelijke therapieën, behandelingen en sessies worden passend ingeroosterd op een persoonlijke weekindeling.

Dit vastgelegde programma kan dan vrij aangevuld worden met de groepsactiviteiten, wandelingen, sauna en misschien enkele extra ontspannende massages.

Op het einde van de gezondheidsweek krijgt elke deelnemer nog een laatste evaluatie en aanbevelingen om het programma eventueel daarna consequent verder te zetten.

EEN TEAM VAN COMPETENTE MEDEWERKERS

Deze gezondheidsweek wordt professioneel begeleid door een team van ervaren therapeuten en/of docenten van de Ignoramus Academie.

Therapeutische mogelijkheden die gekozen kunnen worden voor het samenstellen van het individueel afgestemd programma:

levenscoaching – evolutiecoaching – relatie coaching – innerlijke beeldenreis – voedingsadvies – medicinaal voedingsadvies – fytotherapie – gemmotherapie – aromatherapie – bachremedies – spagyriek – craniosacraal – helende aroma massage – holistische massage – beweging, yoga en do-in – energetisch lichaamswerk – correctie- en opladingsoefeningen

Ook de deelnemers aan de zuiveringsweek kunnen kiezen uit deze mogelijkheden als extra aanvulling van het groepsprogramma met individuele sessies.

MAALTIJDEN

Bio ingrediënten, groenten en sappen met liefde geserveerd.

Onze gasten kunnen vanuit eigen inzicht een keuze maken tussen verschillende zuiveringsmethoden. Indien het kiezen van het gepaste voedingsprogramma nog om begeleiding en advies vraagt dan worden de vaststellingen uit de Kirlianfoto gebruikt om voor iedereen het juiste programma op maat te kiezen.

MOGELIJKHEDEN:

 • Volledig vastenkuur: geen maaltijden enkel een groentebouillon ’s morgens en voor de rest alleen veel zuiveringsthee drinken.
 • Granenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds alleen een klein kommetje gekookte volle rijst met condiment. Tussendoor veel zuiveringsthee.
 • Granen-groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een klein kommetje gekookte volle rijst en een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
 • Groentekuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna ’s middags en ’s avonds een stoofpot van groenten. Tussendoor veel zuiveringsthee.
 • Groentesappenkuur: ’s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter groentesap. Tussendoor veel zuiveringsthee.
 • Vruchtensappenkuur: ‘s morgens een groentebouillon en daarna gespreid over de dag een liter vruchtensap. Tussendoor veel zuiveringsthee.

Kleine ongemakken (hoofdpijn, constipatie, vermoeidheid, spierpijn, psychische uitzuivering, eliminatieverschijnselen …) die zouden kunnen ontstaan tijdens de zuiveringsweek worden vakkundig ondersteund en begeleid door ons team gezondheidsconsulenten.

LOCATIE

‘Bloesemklooster’ Eynestraat 44 – 3800 Zepperen (Bij Sint Truiden)

Zepperen is een deelgemeente van Sint Truiden midden in de fruitstreek van Haspengouw. Het prachtige ‘BLOESEMKLOOSTER’ is een voormalige klooster van de Karmelieten, compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf voor grote groepen.

Binnen is alles met uiterste zorg ingericht met behoud van oude elementen en zeer ruim van opzet. Buiten kan je uren mijmeren in de originele kloostertuin waar je sfeer en rust kan vinden. De mooiste kamers in het klooster hebben uitzicht op de tuin, de bloesems, de appelplantages en de kerktoren op de achtergrond.

Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregel van de vroegere kloosterlingen.

De gezellige keuken is zoals altijd de favoriete ontmoetingsplek voor de tussendoor gesprekken en de vroegere kapel is een uitermate geschikte ruimte voor oefeningen en meditatie.

 

Najaarszuiverings- en gezondheidsweek

Wat: Najaarszuiverings- en gezondheidsweek, 2019

Wanneer: van maandag 28 oktober (10u00)  t.e.m.  vrijdag 1 november (12u00)

Begeleiding: Egidius Musiek en Els Graindor

Locatie: Het Bloesemklooster, Eynestraat 44, 3800 Zepperen

Kostprijs: €549 inclusief maaltijden, verblijf en standaardprogramma

Via Sophia staat voor…

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
“Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!”   Sarah Roosemont

“De combinatie van de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten, de intense sfeer en de opbouw zorgen van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om een nieuwe laag in mezelf te ontdekken…”   Kenny Hermans

“De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het leven van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding.”    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie