Alles begint met bewustzijn en inzicht ….

Opleidingen

Via Sophia wil mensen stimuleren om opnieuw een levensinhoud te ontwikkelen gesteund op een universele visie op het leven. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om te ontdekken dat het in je vermogen ligt als mens om je eigen leven te creëren en te ervaren dat een waarachtig en gelukkig leven niet alleen tot de praktische mogelijkheden behoort, maar dat dit eigenlijk de bestemming is van ieder mens.

“Educatie is essentieel om opnieuw uit te komen bij deze oorspronkelijke bron van waarheid!”

Wil je diep en grondig doordringen in een bepaald levensthema dan bieden we je hieronder enkele opleidingen in de vorm van jaartrajecten. Ben je op zoek naar een andere kijk op een levensaspect of wil je hier graag mee kennismaken dan is een korte cursus of workshop misschien iets voor jou. Daarnaast organiseert Via Sophia regelmatig lezingen rond verschillende thema’s.

Voor een nog grotere diversiteit aan opleidingen neem zeker ook eens een kijkje op de website van de Ignoramus Academie.

Overzicht van het opleidingsaanbod

Basiscursus evolutionaire craniosacraal

Via de poort van de stilte in contact komen met de ‘primaire ademhaling’ en de essentie van het leven. Bijzondere reeks waardoor je opnieuw leert je te verbinden met Je-Zelf en van daaruit met de ander.

Meer info

Natuurvoedingsconsulent

Degelijke 3-jarige theoretische en praktische opleiding om een diep begrip op te bouwen over hoe ons dagdagelijks voedsel de grondslag vormt van een stabiele gezondheid.

Meer info

Beweging en vitaliteit voor vrouwen

Eenvoudige oefeningen vanuit yoga, do in en taoïstische wijsheid om opnieuw thuis te komen in je lichaam en van daaruit een stevige bedding te creëren voor het ontwikkelen van je vrouwelijke energie.

Meer info

Dochters van de maan

Voor iedere vrouw die na het volgen van ‘de kracht van de vrouwelijke wijsheid’ nog dieper en gedetailleerder wil doordringen in het concreet toepassen van de vrouwelijke energie in alle aspecten van haar leven.

Meer info

De kracht van de vrouwelijke wijsheid

Opnieuw in contact komen met een oeroude diepe vrouwelijke waarheid en hoe je deze wijsheid via een intens ontwikkelingsproces opnieuw deel kan maken van je dagelijks leven.

Meer info

Hoe zijn onze opleidingen opgebouwd?

Een uiterlijke én een innerlijke scholingsweg!

De juiste kennis is slechts 1 pool van het grote Weten. Daarnaast is het belangrijk om in je leven ook de innerlijke wereld nieuwe impulsen te geven. Aangezien we in een tijd leven waarin het ‘voelen’ sterk ondergewaardeerd wordt en haar rechtmatige plaats is kwijt geraakt vraagt dit om een grote ‘inhaalbeweging’.
Via Sophia biedt gelijkwaardig een innerlijke scholingsweg aan zodat zich langzaam maar zeker een permanent bruikbare innerlijke ervaringswereld in de vorm van een actieve ‘intuïtie’ kan ontwikkelen.
Dit samenspel van nieuwe ‘kennis’ en ‘voelontwikkeling’ schept een diep ‘WETEN’ als onuitputtelijke bron om je leven van ‘lijden’ naar ‘leiden’ om te polen.

Praktische toepassing in je dagelijks leven

Via Sophia geeft je niet alleen inzicht in deze nieuwe manier van naar het leven kijken maar biedt daarnaast een waaier aan methodieken en tools om deze nieuwe wijsheid in je eigen leven ook werkelijk neer te zetten zodat je je leven terug in eigen handen kan nemen vanuit een diepere verbinding met het grote geheel. Want niet alleen inzicht maar vooral het creëren van een uitstroom daarvan in je dagelijks leven zorgen ervoor dat jij als een vrijer mens kan leven!

Een nieuwe wereld kan enkel ontstaan wanneer voldoende mensen drager zijn van deze wijsheid van de universele en natuurlijke wetten en zij daar ook de uitdrukking aan geven in hun dagelijks leven.
Door het uitdragen een nieuw wereldbeeld en mensbeeld wordt getracht een innoverende en visionaire basis te creëren die de beste garantie is voor een toekomstgerichte ontwikkeling én voor een transitie naar een ware duurzame ontwikkeling van de mensheid.

Locaties

  • Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
  • Ter Korbeke – Service Residentie, Oudebaan 106, 3660 Bierbeek (bij Leuven)

Proeflessen

Wanneer je nog nooit geproefd hebt van het opleidingsaanbod van Via Sophia kan je altijd een gratis les bijwonen. Graag wel even op voorhand aanmelden.

Inschrijven en annulatie

Inschrijven kan via de doorklik naar de website van de Ignoramus Academie. Hierdoor ben je ook verbonden aan de annulatievoorwaarden die hier geldend zijn en die je op voorhand dient te raadplegen: http://www.ignoramus.org/annulatievoorwaarden.

Inschrijven voor een cursus, workshop of opleiding is altijd een degelijk overwogen beslissing. Niet alleen brengt het afzeggen van een inschrijving onnodige administratieve werkzaamheden met zich mee, maar ook de beslissing of een cursus/opleiding doorgaat hangt altijd af van het aantal inschrijvingen.

Om het geheel van de inschrijvingen in een positieve energie te laten verlopen is het daarom aan te bevelen om vooraf een degelijke reflectie te houden over je keuze, de financiële implicaties, de hoeveelheid opleidingen, de reacties van je omgeving (partner, gezin, familie, …), de beschikbare tijd, de mogelijke gevolgen, de invloed op je evolutie, reistijd … .

Indien een gesprek hierbij kan helpen dan kunnen kandidaat-studenten altijd een afspraak maken voor een persoonlijk studieadvies of een algemene evaluatie.

Via Sophia staat voor...

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Ik heb intens genoten van deze korte reeks. Het heeft me dieper in contact gebracht met mezelf en me leren luisteren naar mijn lichaam. Kortom een echte aanrader! E.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie