Beweging en vitaliteit voor vrouwen

Voor wie

Voor iedere vrouw die

 • via haar lichaam in contact wil komen met haar diepere essentie
 • eigen verantwoordelijkheid wil opnemen voor het creëren van meer vitaliteit en een betere gezondheid
 • via een aantal eenvoudige oefeningen wil leren om krachtiger in het leven te staan en stress beter aan te kunnen
 • opnieuw wil thuiskomen in haar lichaam en van daaruit een stevige bedding wil creëren voor haar vrouw-zijn
 • dieper wil doordringen in de organen en systemen die een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van de vrouwelijke energie

Inhoud van de opleiding

Eenvoudige oefeningen vanuit yoga, do in en taoïstische wijsheid om het lichaam te openen, te reinigen, om de energiestroom te leren ervaren, te activeren en om het lichaam te versterken zodat het opnieuw een instrument wordt om zonder beperkingen alles wat er vanuit de Ziel voor je klaar ligt te kunnen (be)leven.

We leren je eerst een bewuste alerte toestand van aanwezigheid te creëren waarin je kan waarnemen, gevoeliger wordt en van waaruit je je vrij met je lichaam kan verbinden.
Bijzondere aandacht besteden we aan: de ademhaling, het bekken, de voordelen van het verstevigen van je bekkenbodem als vrouw, de vrouwelijke organen, zelfmassage, de 6 meridiaan-strekkingen, oefeningen voor revitalisatie en harmonisatie, … .
We ronden steeds af met een meditatie en/of visualisatie voor verdere integratie én om de stilte te leren kennen als een heilige ruimte van waaruit je in contact kan komen met je scheppend vermogen als vrouw.

Je zal opnieuw vreugde leren ervaren door de oefeningen op een voelende manier uit te voeren en je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen. Hierdoor leer je begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft.
Door de oefeningen regelmatig te doen zal je merken dat de nodige bedding ontstaat waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Dit helpt je om als vrouw innerlijke kracht op te bouwen en een groter bewustzijn te creëren.

Daarnaast kunnen de oefeningen je helpen om in je dagelijks leven:

 • Rust en ontspanning te creëren.
 • Bewust aan te raken, bewust vanuit voelen een beweging uit te voeren zonder doelgerichtheid. Hierdoor ga je niet langer afstemmen op een doel maar op de ervaring/beleving waardoor deze flow ook in het dagelijks leven makkelijker ervaren kan worden.
 • Op een zachte manier opnieuw in verbinding te komen met je lichaam.
 • Meer inzicht te krijgen over wat beweging kan betekenen voor de gezondheid van de vrouw.
 • Een meer natuurlijke vorm van bewegen terug te vinden.
 • Zelf als vrouw een stukje verantwoordelijkheid opnemen voor je algemeen welbevinden.

Voorkennis is niet noodzakelijk en je hoeft ook niet lenig te zijn. We bouwen langzaam op tot we opnieuw uitkomen bij de natuurlijke vloeiende beweging die eigen is aan vrouw-zijn. Iedere vrouw zal daardoor de bewegingen op haar manier uitvoeren.

 

Beweging en vitaliteit voor vrouwen

Wat: Beweging en vitaliteit voor vrouwen, 2018

Wanneer: 10 vrijdagavonden van 18u00 tot 20u30:
14/9 – 21/9 – 28/9 – 5/10 – 12/10 – 19/10 – 26/10 – 9/11 – 16/11 – 23/11

Begeleiding: Els Graindor

Waar: Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt

Deelnameprijs: 375 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)

Via Sophia staat voor...

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
"Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!"   Sarah Roosemont

"Steeds weer verwonderd hoe anderen verschillende aspecten van jezelf naar voren brengen. In combinatie met de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten en de intense sfeer, zorgt de opbouw van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering tijdens deze zuiveringsweek. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om die nieuwe laag in mezelf te ontdekken..."   Kenny Hermans

"De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het universum van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding."    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie