Over Via Sophia

Via Sophia komt van het Latijnse

‘Via’ = de Weg
‘Sophia’ = Wijsheid

en betekent :

“Een bewuste weg naar een leven in harmonie door opnieuw
aansluiting te vinden bij een natuurlijke Bron van Intelligentie (Wijsheid).”

Wij geloven dat de wereld een betere plek kan worden door de mens opnieuw in verbinding te brengen met de Oorsprong van het leven en de manier waarop het leven zijn vorm krijgt volgens de natuurlijke en universele wetten. Wanneer je een zicht krijgt op hoe het leven georganiseerd is en waar het je naartoe wil brengen in een prachtig proces van evolutie kan je als mens opnieuw verantwoordelijkheid leren opnemen voor het creëren van je eigen geluk.

Wij geloven dat we als mensheid enkel vanuit deze verbinding met ons-Zelf, de aarde en alle levende wezens in staat kunnen zijn een nieuwe wereld te creëren. Dit is de beweging die we met Via Sophia in gang willen zetten.

Om je daarbij te helpen maken bieden we je een ruim aanbod van opleidingen, cursussen, workshops en lezingen. Daarnaast bieden we je via individuele begeleiding de mogelijkheid om zicht te krijgen op je levenspad.

Via Sophia heeft sinds 2009 een intense samenwerking met de Ignoramus Academie. Vanuit de Academie proberen we daarnaast ook mee te werken aan het creëren van een nieuwe gezondheidszorg in samenwerking met Dr. Naidu Gopalsamy door het initiatief Spagyriek België.

Deze website is een initiatief van en werd ontwikkeld door:

Els Graindor (°1977)

Via Sophia is ontstaan vanuit een passie voor het leven. Het mysterie van het leven en de mens hebben me altijd al geïntrigeerd. De grote vraag waarom ook natuurlijke geneeswijzen soms geen of enkel een tijdelijk antwoord bieden op een hulpvraag bracht me in 2006 bij de Ignoramus Academie. Dit opende de poort naar een nieuwe visie op het leven en een leren kijken naar de mens vanuit een groot integraal beeld. Ik ontdekte dat de natuurlijke orde van het universum dezelfde wetmatigheid is die de mens en het leven van de mens vorm geeft. En hoe we als mens via het verwerven van inzicht en wijsheid in deze kosmische wetmatigheden terug kunnen groeien naar Heel-heid.

Dit inzicht was het begin van een diepe reis in mezelf en een in vraag stellen -en vervolgens herzien- van elk onderdeel van mijn leven. Ik leerde niet enkel de wetmatigheden doorgronden via kennis (yang) maar ik leerde ook weer contact te maken met mijn eigen bron via een intense innerlijke scholingsweg (yin). Deze levenswijsheid elke dag toepassen en beleven in een continu proces in mijn eigen leefwereld brengt me bij de diepte van de ervaring van wat Leven is.

Vanuit deze authenticiteit probeer ik mensen een stukje mee te nemen in hun eigen ontwikkelingsweg. Ik verloor nooit mijn verbinding met de Ignoramus Academie die ik sinds 2009 mee vorm geef in een intense samenwerking.

Ik ben opgeleid in:

 • Ignoramus academie:
  Evolutiepsychologie (3-jarige opleiding), evolutiepsychologie in de praktijk, universele visie, de geschiedenis van de psychologie, de innerlijke scholingsweg, het innerlijk kompas, de vrouwelijke ontwikkelingsweg, gezondheidsbegeleider (4-jarige opleiding), relatieconsulent, opvoedingsconsulent, spirituele stervensbegeleiding, natuurvoedingsconsulent (3-jarige opleiding), handoplegging van de Essenen.
 • Lifeprojects – Dirk Oellibrandt & Katrien Laurens (Hamme):
  Het kosmisch cranium, alchemie van bodywork (module aarde, metaal, energie), 5 elementen yoga, alchemie van leven, innerlijke alchemie.
 • Andere: cranio sacraal (Marijke Baken – basismodule, vervolg en biodynamische), 1-jarige opleiding cranio sacraal (Luc Van Eupen), integrale fyto-aromatherapie niveau I en II (Adam Feyaerts, aromatherapie (Veerle Waterschoot), bachbloesem remedies (De Walnoot), 2- jarige opleiding gemmotherapie (Nancy Popieul), spagyriek (Naidu Gopalsamy), Tai Chi (Jan Hens).

 

Via Sophia staat voor...

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Ik heb intens genoten van deze korte reeks. Het heeft me dieper in contact gebracht met mezelf en me leren luisteren naar mijn lichaam. Kortom een echte aanrader! E.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie