Basiscursus natuurlijke voeding

Peace begins in the kitchens and pantries, gardens and backyards, where our food is grown and prepared. The energies of nature and the infinite universe are absorbed through the foods we eat and are transmuted into our thoughts and actions.

(Michio Kushi)

Wat kun je verwachten van het programma?

Voor wie

Voor iedereen die:

  • Alle gemotiveerde (beginnende) thuiskokers die een goed gestructureerde opleiding willen volgen louter als bron van informatie voor de eigen natuurlijke kookkunst.
  • Alle mensen die een voedingsadvies hebben gekregen van een voedingsadviseur en nu snel aan de slag willen.
  • Natuurvoedingswinkeliers die het belang inzien van het verstrekken van degelijke informatie aan hun klanten op theoretisch en op praktisch vlak.
  • Traditionele koks die de nieuwe trend “Health Cuisine” willen ontdekken.
  • Kandidaat kooklesgevers voor groepen, scholen, verenigingen.
  • Diëtisten, therapeuten, artsen en gezondheidswerkers uit de reguliere gezondheidszorg die bijna dagelijks tegen voeding aanlopen en op zoek zijn naar een nieuwe oriëntatie.
  • Kandidaten voor een mobiele kookploeg die via een kookcentrale kunnen worden ingezet bij feesten, bevallingen, zieken en andere gelegenheden.
  • Mensen uit de fitness en wellness sector waar voeding, naast fysieke fitheid en een juiste levenshouding, een levensbelangrijke plaats inneemt.
  • Gewoon de geïnteresseerde kookfanaat op zoek naar inspiratie.
Inhoud van de opleiding

Door slechte eetgewoonten krijgen heel wat mensen te maken met een chronisch energietekort en/of gezondheidsproblemen. Bovendien bestaat een groot deel van wat we dagelijks eten uit compensatie voedsel: we belonen onszelf, gebruiken voedsel als troost of om een gemis in te vullen. Wanneer je meer inzicht gaat verwerven in wat voeding met je doet, ga je al snel zien hoe je meer energie kan halen uit datgene wat je eet.

In deze basisreeks geven we je uitgebreid informatie over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. We laten je ontdekken hoe natuurlijke voeding de basis vormt voor een goede fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid en werken met jou een traject uit naar een nieuw en gezond voedingspatroon. Je maakt kennis met tal van nieuwe ingrediënten, leert opnieuw natuurlijke smaken kennen en we onderzoeken hoe je je huidige kookstijl geleidelijk aan kan aanpassen naar een meer evenwichtig voedingspatroon volgens de wetten van de natuur zodat je al snel vreugde kan ervaren in je nieuwe eetpatroon.

Thema’s die aan bod komen

1. Creatief koken
2. De tien basisvoorwaarden van gezonde voeding
3. Evenwicht en balans
4. Verhoudingen
5. Overschakelen
6. Evenwichtig menu – ontbijt
7. Evenwichtig menu – avondmaaltijden
8. Evenwichtig menu – lunchboxen
9. Menusamenstelling
10. Snijtechnieken en kookstijlen

PRAKTISCHE INFO
Wat:
Basiscursus natuurlijke voeding, 2019-2020
Duur:
5 zaterdagen van 9u30 tot 17u00
Data:
28/9 – 12/10 – 26/10 – 16/11 – 30/11
Waar:
Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
Deelnameprijs:
500 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)
DOCENT
Els Graindor
E-mail:
info@viasophia.be
Telefoon:
+(00)32 483 07 06 09
Website:
https://www.viasophia.be
ORGANISATOR
Ignoramus Academie vzw
Getuigenissen


Lees wat anderen vonden …

“Ik wil je graag bedanken voor de laatste kookles. Ik heb er zelf heel wat van opgestoken ook wat betreft mijn individueel groeiproces. Niet direct wat je verwacht als je naar een ‘kookles’ gaat, maar net daarom kom ik zo graag naar de Ignoramus Academie. Ik ben blij dat je weer een belangrijk onderdeeltje voor me verduidelijkte.”

A.J.

“Gewoon een mailtje om je te bedanken voor de inspirerende manier waarop je kookles geeft. Ik kookte voor de eerste keer voor gasten, iets wat ik nooit dacht dat ik zou doen. Het gekke is dat ik het nog met plezier deed ook en hoewel mijn gasten zelf geen vegetariërs zijn, vonden het heel lekker. Dank je om naast je ruime kennis ook je liefde voor koken en voedsel over te dragen op ons.”

A.M.

“Bij jullie heb ik pas ervaren hoe lekker natuurvoeding kan zijn! Dankjewel daarvoor!”

G.G.