Via Sophia

de weg van de Wijsheid

Via Sophia betekent letterlijk ‘de weg van de Wijsheid’.

Niet een ‘wijsheid of waarheid’ die door de mens gecreëerd is, maar een waarheid die voortkomt uit de natuurlijke bron van Intelligentie.

Een waarheid die aansluit bij de grote universele en natuurlijke wetten van het leven!

Wij geloven dat de wereld een betere plek kan worden door de mens opnieuw in verbinding te brengen met DE OORSPRONG VAN HET LEVEN en de manier waarop het leven zijn vorm krijgt volgens de natuurlijke en universele wetten. Wanneer je een zicht krijgt op hoe het leven georganiseerd is en waar het je naartoe wil brengen in een prachtig proces van EVOLUTIE kan je als mens opnieuw VERANTWOORDELIJKHEID leren opnemen voor het creëren van je eigen geluk.

Wij geloven dat we als mensheid enkel vanuit deze verbinding met ons-Zelf, de aarde en alle levende wezens in staat kunnen zijn een nieuwe wereld te creëren.

Dit is de beweging die we met Via Sophia in gang willen zetten!

Om je daarbij te helpen bieden we je een ruim aanbod van opleidingen, cursussen, workshops en lezingen. Daarnaast bieden we je via individuele begeleiding de mogelijkheid om zicht te krijgen op jouw unieke levensmissie.

Via Sophia heeft een samenwerking met Egidius Musiek. Daarnaast proberen we ook mee te werken aan het creëren van een nieuwe gezondheidszorg in samenwerking met Dr. Naidu Gopalsamy door het initiatief Spagyriek België.

Deze website is een initiatief van en werd ontwikkeld door:

Els Graindor (°1977)

Founder Via Sophia

Via Sophia is ontstaan vanuit een PASSIE VOOR HET LEVEN en EEN DIEPE ZOEKTOCHT NAAR WAARHEID EN WIJSHEID. Gebeten door het leven zelf, werd ik elke dag wakker met de vraag ‘wat kan ik doen’, ‘wat kan ik bijdragen in een wereld vol chaos’? En dit op een manier die verankerd is in een diepere waarheid. Een waarheid die ons terug brengt naar de essentie van het leven, die daardoor verbindend is en die terug samenbrengt. Een waarheid die ieder van ons in zich draagt en die door de juiste impuls het verlangen wakker maakt dat leeft in ieder van ons.

Via Sophia is een gids op het pad van de waarheid en wil je verbinden met de antwoorden die al aanwezig zijn in jezelf. De grote Leraar is het Leven zelf. Wanneer je de wijsheid van het leven leert te ontdekken en haar taal verstaat, dienen alle impulsen hetzelfde doel nl. jouw levensmissie kunnen ontdekken en jouw potentieel leren uit te drukken in een leven op aarde, in verbinding met het grote geheel.

Vanuit een diepe zoektocht naar waarheid en antwoorden op grote levensvragen in mijn persoonlijk leven kwam ik in 2006 bij DE IGNORAMUS ACADEMIE terecht. De opleidingen binnen de academie openden een poort naar EEN NIEUWE, INTEGRALE VISIE OP HET LEVEN.

Het was het begin van een diepe reis in mezelf en een in vraag stellen -en vervolgens herzien- van elk onderdeel van mijn leven. Ik leerde niet enkel de wetmatigheden van het leven doorgronden via kennis (yang) maar ik leerde ook weer contact te maken met mijn eigen bron via een intense innerlijke scholingsweg (yin).

Deze levenswijsheid elke dag toepassen en beleven in een continu proces in mijn eigen dagdagelijkse realiteit brengt me bij de diepte van de ervaring van wat LEVEN is.

Vanuit deze AUTHENTICITEIT probeer ik mensen een stukje mee te nemen in hun eigen ontwikkelingsweg. Ik verloor nooit mijn verbinding met de Ignoramus Academie die ik sinds 2009 mee vorm geef in een intense samenwerking.

Ik ben opgeleid in:

  • IGNORAMUS ACADEMIE:

Evolutiepsychologie (3-jarige opleiding), evolutiepsychologie in de praktijk, universele visie, de geschiedenis van de psychologie, de innerlijke scholingsweg, het innerlijk kompas, de vrouwelijke ontwikkelingsweg, gezondheidsbegeleider (4-jarige opleiding), relatieconsulent, opvoedingsconsulent, spirituele stervensbegeleiding, natuurvoedingsconsulent (3-jarige opleiding), handoplegging van de Essenen.

  • LIFEPROJECTS – DIRK OELLIBRANDT & KATRIEN LAURENS (Hamme):

Het kosmisch cranium, alchemie van bodywork (modules aarde, hout, vuur, water en metaal), 5 elementen yoga, alchemie van leven, innerlijke alchemie, Life Force Ritual, Lifeforce Ritual Teacher Training, de 8 kernprincipes.

  • ANDERE:

Cranio sacraal (Marijke Baken – basismodule, vervolg en biodynamische), 1-jarige opleiding cranio sacraal (Luc Van Eupen), integrale fyto-aromatherapie niveau I en II (Adam Feyaerts, aromatherapie (Veerle Waterschoot), bachbloesem remedies (De Walnoot), 2- jarige opleiding gemmotherapie (Nancy Popieul), spagyriek (Naidu Gopalsamy).

Nieuwsbrief

Blijf verbonden en meld je aan voor onze nieuwsbrief.