Spagyriek België

Alchemistische plantenremedies voor de totale mens

Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (zoals bloesemremedies) en mineralentherapie (zoals celzouten) in zich verenigen. In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording.

Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden. Op dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

De behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van de oorzaak van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk is. Zodoende kan de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervinden.

Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen. Door het alchemistische proces dat de plant in de spagyriek ondergaat, wordt de essentie van de plant gezuiverd. Het effect van spagyriek is voor een belangrijk deel gebaseerd op het feit dat de spagyrische remedie onze eigen essentie zuivert. Daardoor komt in ons wezen op alle niveaus een proces op gang om blokkades en onzuiverheden te transformeren. Symbolisch gezien kunnen we zeggen dat dit proces dient om het huis (ons lichaam) dusdanig op te knappen dat het weer overeenkomt met de blauwdruk van de essentie. Dit proces kan gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten waarvoor de spagyriek gebruikt wordt. Bovendien kunnen onverwerkte herinneringen, emotionele blokkades en beperkende overtuigingen in ons bewustzijn naar boven komen, zodat wij ze kunnen overstijgen. Deze gebeurtenissen vormen dus een wezenlijk onderdeel van het effect en dragen bij aan het helings- en ontwikkelingsproces. Door de dosering bij te stellen kan het proces afgestemd worden op de persoonlijke situatie en draagkracht van de cliënt. Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. In zo’n persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld de geboortedatum, de naam of een symbolische representatie van een belangrijk thema van de cliënt zijn opgenomen. Het holistische karakter brengt met zich mee dat spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden (zoals numerologie, astrologie, gematria, kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer etc.). Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm. Ook in de (bio)landbouw wordt spagyriek met succes toegepast.

Praktische informatie

Een samenwerkingsverband tussen:

Els Graindor (Via Sophia) en Egidius Musiek

de Spagyriek Apotheek Marum (leverancier van de plantenremedies)

en Phylak Sachsen GmbH (de producent).

Dr. Naidu Gopalsamy – Phylak Sachsen GmbH (Producent)

Dr. Naidu Gopalsamy is de oprichter en directeur van de firma Phylak Sachsen GmbH in Zwitserland, waar de spagyriek volgens de methode van dokter Zimpel geproduceerd wordt. Hij is auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties.

Minstens twee keer per jaar willen we jullie graag verder onderdompelen in de inspirerende rijkdom aan kennis en wijsheid van deze bijzondere man.

De succesvolle seminars van Dr. Naidu zijn in eerste instantie bedoeld voor artsen, apothekers en therapeuten die (willen) werken met spagyrische middelen maar ook beginners en andere geïnteresseerden zijn zeker welkom.

De bevlogen Dr. Naidu spreekt een uiterst makkelijk te volgen Engels. Zijn ongelooflijke kennis en inzicht in de mens en zijn functioneren op alle vlakken alsook zijn fenomenale inzichten in gezondheidsproblematiek vormen een waardevolle bron van inspiratie.

Els Graindor – tel. 0483-07 06 09

Spagyriek – Integrale Evolutiepsychologie – Gezondheidsbegeleiding – Bachbloesemtherapie – Fytotherapie – Aromatherapie – Gemmotherapie – Craniosacraal en lichaamswerk – Tao Yoga, Do-in en energetische oefeningen – Levenskrachtritueel – De vrouwelijke ontwikkelingsweg en docente aan verschillende opleidingen.

Egidius Musiek – tel. 0475- 59 62 58

Introductiedagen: ‘Spagyriek, de heelkunst van de toekomst’.
Jaaropleiding: ‘Spagyriek, alchemistische plantenremedies voor de totale mens’.
Intakegesprekken en opstellen van gezondheidsprogramma’s

Spagyriek – Kirlian fotografie – Integrale Evolutiepsychologie – Gezondheidsbegeleiding – Levensadvies – Relatieadvies – Opvoedingsvragen en begeleiding van ouders en kinderen – Voedingsadvies – Fytotherapie – Aromatherapie – Gemmotherapie – Opstellingen – Begeleiding bij stress, depressie, burn-out en CVS- Groei-, therapie- en evolutiegroepen – Docent aan verschillende opleidingen. Informatie en begeleiding over de spagyriek remedies voor de (bio)landbouw.

De Spagyriek Apotheek Marum – Erik Welten

Hoornweg 47, 9363 EE Marum, Nederland
Tel. 0031 594 641 165
E-mail: info@despagyriekapotheek.nl

Na een degelijk advies maken wij een bestelformulier op voor de Spagyriek Apotheek waar de middelen met zorg zullen worden samengesteld. De apotheker stuurt je een factuur voor betaling en zal na betaling de middelen per post tot bij u thuis laten afleveren.