Blog

De noodzaak van een lente-detox

Het voorjaar is traditioneel de ideale periode om een degelijke reinigingskuur te houden. Fysieke zuivering, drainage, ontslakking en ontgifting zijn in de eerste plaats een belangrijk onderdeel van een noodzakelijke ziektepreventie. Het regelmatig verwijderen van de opstapelingen in ons lichaam is een must om onze gezondheid te onderhouden en te verbeteren.

De ware versie van mindfulness

Mindfulness is ‘met volle aandacht leven’. Dat betekent dat je volledig aanwezig komt bij wat je ervaart in het NU-moment. En hoewel het daarmee begint, is de ware versie van mindful leven veel meer dan dat! Wacht niet om je pas te verbinden met de essentie van het leven tot een ingrijpende gebeurtenis je daartoe dwingt. Maar start vandaag al met Leven!

Cranio sacraal – ‘keer terug naar je Oorsprong’

Cranio sacraal brengt je weer in contact met het leven. In het je herinneren van je oorsprong opent er zich iets in jou waardoor je je ware potentieel weer kan voelen en gebruiken. Je voelt je weer verbonden, het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en je bent in staat een nieuwe laag van bewustzijn binnen te gaan.

Het is tijd om onze relatie met de aarde te herstellen

We verlangen allemaal naar verbinding en zijn op zoek naar vervulling. Maar we storten ons onophoudelijk op wereldse dingen en vergeten dat we om écht vervulling te vinden eigenlijk opnieuw moeten ‘leren leven’. En dat ‘opnieuw leren leven’ begint met het herstellen van onze verbinding met het leven en in de eerste plaats met de aarde!

De winter, een tijd van naar binnen keren

In een maatschappij die alleen maar de naar buiten gerichte beweging eert en elke dag een race voert tegen de klok, verzetten we ons tegen de naar binnen gekeerde beweging van de winter. Want net wanneer de natuur op haar diepste punt naar binnen keert, is het bij ons nog nooit zo druk geweest. Hoe kunnen we deze periode weer bewust beleven?

Zelfgemaakte muesli repen

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om een gezond en snel tussendoortje te maken. Neem bijvoorbeeld onze heerlijke muesli repen. Het recept is eenvoudig en snel te bereiden. Bovendien oogt een kleurrijke koekjestrommel met zelfgemaakte muesli bars prachtig op je aanrecht en zal het je beletten om naar andere ‘zoete zonden’ te grijpen.

Beweging als een manier om bewustzijn te creëren

Om fit en gezond te blijven grijpen we vaak naar vormen van beweging zoals fitness, hardlopen, wedstrijdsporten, … . Hoe kan je op een andere manier naar beweging leren kijken? Een goede vorm van beweging kan immers veel meer voor ons betekenen en is zelfs een wezenlijk onderdeel van een bewustwordingsproces?

Opnieuw aansluiting vinden bij jouw levenslied

We verwachten vaak veel meer van het leven dan het ons op dit moment brengt. Soms hebben we het gevoel dat er iets mist of raken we de weg kwijt omdat we vergeten zijn wie we in wezen zijn en wat onze verbinding is met het leven. We herinneren ons ons levenslied niet meer en hoe het ons leert ten volle te leven.

Het belang van een goed ochtendritueel

Bewust leven betekent ‘ja’ zeggen tegen het leven en er ook bewust aan willen deelnemen. Bewust leven is aan je dag beginnen door in je ochtendritueel al te kiezen en aanwezig te zijn. De energie die je ’s morgens voor jezelf klaar legt is immers de aanzet voor de rest van de dag en zal zich ook in de rest van de dag weerspiegelen en verder zetten.

Via Sophia staat voor…

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Super organisatie. De mogelijkheden die ze aanbieden in opleidingen, persoonlijke begeleiding, … voor je evolutie voelt als thuiskomen. C.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie