Blog

Het is tijd om onze relatie met de aarde te herstellen

We verlangen allemaal naar verbinding en zijn op zoek naar vervulling. Maar we storten ons onophoudelijk op wereldse dingen en vergeten dat we om écht vervulling te vinden eigenlijk opnieuw moeten ‘leren leven’. En dat ‘opnieuw leren leven’ begint met het herstellen van onze verbinding met het leven en in de eerste plaats met de aarde!

De winter, een tijd van naar binnen keren

In een maatschappij die alleen maar de naar buiten gerichte beweging eert en elke dag een race voert tegen de klok, verzetten we ons tegen de naar binnen gekeerde beweging van de winter. Want net wanneer de natuur op haar diepste punt naar binnen keert, is het bij ons nog nooit zo druk geweest. Hoe kunnen we deze periode weer bewust beleven?

Zelfgemaakte muesli repen

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om een gezond en snel tussendoortje te maken. Neem bijvoorbeeld onze heerlijke muesli repen. Het recept is eenvoudig en snel te bereiden. Bovendien oogt een kleurrijke koekjestrommel met zelfgemaakte muesli bars prachtig op je aanrecht en zal het je beletten om naar andere ‘zoete zonden’ te grijpen.

Beweging als een manier om bewustzijn te creëren

Om fit en gezond te blijven grijpen we vaak naar vormen van beweging zoals fitness, hardlopen, wedstrijdsporten, … . Hoe kan je op een andere manier naar beweging leren kijken? Een goede vorm van beweging kan immers veel meer voor ons betekenen en is zelfs een wezenlijk onderdeel van een bewustwordingsproces?

Opnieuw aansluiting vinden bij jouw levenslied

We verwachten vaak veel meer van het leven dan het ons op dit moment brengt. Soms hebben we het gevoel dat er iets mist of raken we de weg kwijt omdat we vergeten zijn wie we in wezen zijn en wat onze verbinding is met het leven. We herinneren ons ons levenslied niet meer en hoe het ons leert ten volle te leven.

Het belang van een goed ochtendritueel

Bewust leven betekent ‘ja’ zeggen tegen het leven en er ook bewust aan willen deelnemen. Bewust leven is aan je dag beginnen door in je ochtendritueel al te kiezen en aanwezig te zijn. De energie die je ’s morgens voor jezelf klaar legt is immers de aanzet voor de rest van de dag en zal zich ook in de rest van de dag weerspiegelen en verder zetten.

Culinaire natuurvoeding – een volledig dagmenu om zelf te proberen

Je wil graag gezonder gaan eten en bent je eerste stappen aan het zetten om inzicht te verwerven in de natuurkeuken? Toch is het niet altijd even makkelijk om dit ook in de praktijk te gaan toepassen en mis je soms nog de nodige creativiteit. Laat je alvast inspireren door dit volledig dagmenu.

Hoe je je vakantie kan gebruiken om te herbronnen

Je herkent het vast wel. Je leeft zo hard naar je vakantie toe, je hebt behoefte aan even niets. Je innerlijke stem schreeuwt om rust en weer wat tijd en ruimte voor jezelf, om het afgooien van de last van de dagelijkse beslommeringen. Maar herbronnen is meer dan alleen maar je batterijen terug opladen.

Zeewier kondiment – de eenvoudige en gezonde smaakmaker

Zeewier condiment, gemaakt van geroosterde pitten en zaden en zeewier, is een heerlijke smaakmaker. Bovendien heeft het condiment tal van gezondheidsvoordelen waardoor het de moeite loont om het bewust toe te voegen aan je dagelijks voedingspatroon.

Via Sophia staat voor...

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
"Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!"   Sarah Roosemont

"Steeds weer verwonderd hoe anderen verschillende aspecten van jezelf naar voren brengen. In combinatie met de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten en de intense sfeer, zorgt de opbouw van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering tijdens deze zuiveringsweek. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om die nieuwe laag in mezelf te ontdekken..."   Kenny Hermans

"De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het universum van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding."    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie