Blog

Je nieren ondersteunen met gemberkompressen

Je nieren ondersteunen met gemberkompressen

In de Chinese geneeskunde zijn de nieren de opslagplaats van onze energie. Voor een lang en gezond leven is het belangrijk om onze energie batterij gevuld te houden. De winter is de periode bij uitstek is om extra zorg te geven aan je nieren. Een manier om iets extra te doen voor je nieren is door een gemberkompres te leggen.

Het geheim van de menstruatiecyclus

Het geheim van de menstruatiecyclus

De menstruatie is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust. Veel vrouwen hebben last van hun menstruatie en gaan ervan uit dat dit normaal is. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar de oude vergeten vrouwelijke wijsheid die je vanuit het doordringen in je cyclus weer in contact kan brengen met je vrouwelijke essentie.

Het wonder van de aanraking

Het wonder van de aanraking

Wanneer je op een zuivere manier aanraakt, verbind je je op een diep niveau met een ander levend wezen. De diepe vorm van de aanraking gaat voorbij de oppervlakkige laag van wat we enkel via onze huid waarnemen. Deze aanraking zorgt niet alleen voor meer innerlijke rust en balans, het brengt ons in contact met het leven en de essentie ervan.

Weer heel worden na trauma

Weer heel worden na trauma

Hoe kan je sterker worden van trauma? Kan je hier iets van leren en wat is de betekenis ervan? Wat is er nodig opdat diep trauma een pad kan effenen naar een dieper zelfbewustzijn zodat er een dag komt dat je kan zeggen dat ondanks -maar vooral ‘dankzij’- deze zware gebeurtenis in je leven je een stukje meer ‘je-Zelf’ geworden bent?

De nazomer – tijd om zorg te dragen voor je aarde element

De nazomer – tijd om zorg te dragen voor je aarde element

De nazomer is de tijd van overvloed en oogst. Het is de periode die valt tussen de zomer en de herfst. In deze tijd van het jaar is het goed om extra zorg te besteden aan je aarde element. Hoe beter je aarde element, hoe beter je in je vel zit, je je thuis voelt op aarde en je een stevige basis hebt om je kwaliteiten in de wereld te zetten.

Creëer je hemel op aarde

Creëer je hemel op aarde

Soms voelt het alsof we geen controle hebben over de dingen die er in ons leven gebeuren. We lijden, buigen ons hoofd en ondergaan. Maar gelukkig zijn, de hemel op aarde ervaren, is een staat van ZIJN, niet iets wat je toevallig overkomt of een omstandigheid waarin je je op dat moment gelukkig voelt. Het is niet iets wat je gegeven wordt, maar iets waar je voor kan kiezen.

De noodzaak van een lente-detox

De noodzaak van een lente-detox

Het voorjaar is traditioneel de ideale periode om een degelijke reinigingskuur te houden. Fysieke zuivering, drainage, ontslakking en ontgifting zijn in de eerste plaats een belangrijk onderdeel van een noodzakelijke ziektepreventie. Het regelmatig verwijderen van de opstapelingen in ons lichaam is een must om onze gezondheid te onderhouden en te verbeteren.

De ware versie van mindfulness

De ware versie van mindfulness

Mindfulness is ‘met volle aandacht leven’. Dat betekent dat je volledig aanwezig komt bij wat je ervaart in het NU-moment. En hoewel het daarmee begint, is de ware versie van mindful leven veel meer dan dat! Wacht niet om je pas te verbinden met de essentie van het leven tot een ingrijpende gebeurtenis je daartoe dwingt. Maar start vandaag al met Leven!

Cranio sacraal – ‘keer terug naar je Oorsprong’

Cranio sacraal – ‘keer terug naar je Oorsprong’

Cranio sacraal brengt je weer in contact met het leven. In het je herinneren van je oorsprong opent er zich iets in jou waardoor je je ware potentieel weer kan voelen en gebruiken. Je voelt je weer verbonden, het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en je bent in staat een nieuwe laag van bewustzijn binnen te gaan.

Via Sophia staat voor…

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Super organisatie. De mogelijkheden die ze aanbieden in opleidingen, persoonlijke begeleiding, … voor je evolutie voelt als thuiskomen. C.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie