Blog

Corona – van angst en controle naar vrijheid

Corona – van angst en controle naar vrijheid

Corona roept veel vragen op. We maken ons zorgen om onze gezondheid en zekerheden worden onderuit gehaald. Maar wanneer je je door angst laat leiden geef je je natuurlijke autonomie uit handen. Pas wanneer we de spiegel zien die Corona ons voorhoudt en we onze relatie met het leven herzien kunnen we ons echt ‘vrij’ voelen.

Corona – 10 stappen om weer te leven i.p.v. geleefd te worden

Corona – 10 stappen om weer te leven i.p.v. geleefd te worden

Deze periode brengt van nature voor veel mensen een mogelijkheid tot vertraging, verstilling en inkeer. Hoe kan je deze tijd gebruiken om weer te leren leven in plaats van geleefd te worden door de wereldse beslommeringen en banaliteiten? Dit zijn 10 stappen om alvast in basis weer je natuurlijke verbinding met het leven te herstellen.

Corona – Wat kan je doen om gezond te blijven?

Corona – Wat kan je doen om gezond te blijven?

Het Corona virus wordt beschreven in de media als een ‘vijand’ die ‘bestreden’ moet worden. En ook al probeer je te zoeken naar een diepere waarheid, in de eerste plaats is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezond blijft én je zelf geen verspreider wordt van het virus. Met deze tips kan je al heel wat zelf in handen nemen.

Tussen schoonheid en waanzin

Tussen schoonheid en waanzin

De tijd waarin we leven wordt steeds uitdagender en extremer. De aarde zucht onder het alles verterende vuur van een extreem verstoorde, yange, mannelijke energie die de mensheid in zijn greep heeft. De terugkeer naar schoonheid en waarheid kan enkel ontstaan wanneer we ons opnieuw verbinden met de essentie van het leven.

Je nieren ondersteunen met gemberkompressen

Je nieren ondersteunen met gemberkompressen

In de Chinese geneeskunde zijn de nieren de opslagplaats van onze energie. Voor een lang en gezond leven is het belangrijk om onze energie batterij gevuld te houden. De winter is de periode bij uitstek is om extra zorg te geven aan je nieren. Een manier om iets extra te doen voor je nieren is door een gemberkompres te leggen.

Het geheim van de menstruatiecyclus

Het geheim van de menstruatiecyclus

De menstruatie is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust. Veel vrouwen hebben last van hun menstruatie en gaan ervan uit dat dit normaal is. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar de oude vergeten vrouwelijke wijsheid die je vanuit het doordringen in je cyclus weer in contact kan brengen met je vrouwelijke essentie.

Het wonder van de aanraking

Het wonder van de aanraking

Wanneer je op een zuivere manier aanraakt, verbind je je op een diep niveau met een ander levend wezen. De diepe vorm van de aanraking gaat voorbij de oppervlakkige laag van wat we enkel via onze huid waarnemen. Deze aanraking zorgt niet alleen voor meer innerlijke rust en balans, het brengt ons in contact met het leven en de essentie ervan.

Weer heel worden na trauma

Weer heel worden na trauma

Hoe kan je sterker worden van trauma? Kan je hier iets van leren en wat is de betekenis ervan? Wat is er nodig opdat diep trauma een pad kan effenen naar een dieper zelfbewustzijn zodat er een dag komt dat je kan zeggen dat ondanks -maar vooral ‘dankzij’- deze zware gebeurtenis in je leven je een stukje meer ‘je-Zelf’ geworden bent?

De nazomer – tijd om zorg te dragen voor je aarde element

De nazomer – tijd om zorg te dragen voor je aarde element

De nazomer is de tijd van overvloed en oogst. Het is de periode die valt tussen de zomer en de herfst. In deze tijd van het jaar is het goed om extra zorg te besteden aan je aarde element. Hoe beter je aarde element, hoe beter je in je vel zit, je je thuis voelt op aarde en je een stevige basis hebt om je kwaliteiten in de wereld te zetten.

Via Sophia staat voor…

  • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
  • Pijnlijke processen helen en transformeren
  • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
  • Je ware levensbestemming vinden
  • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
  • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
  • Leven vanuit verbondenheid
  • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf

Super organisatie. De mogelijkheden die ze aanbieden in opleidingen, persoonlijke begeleiding, … voor je evolutie voelt als thuiskomen. C.W.

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie