Loslaten

Ze werd als kind op school jarenlang gepest en ze vertelde me dat ze zich nog steeds even klein voelt in de dagelijkse confrontatie met haar dominante vader.

Mijn coach zegt dat ik het verleden moet ‘loslaten’, voegde ze eraan toe.

Maar haar verleden leeft nog steeds verder in haar. Het kleeft aan haar. En dezelfde confrontatie blijft zich herhalen in het ‘nu’. Ze kan het dus ook niet loslaten. Het is een deel van haar. Het is deel van haar psychische staat, maar ook deel van de manier waarop haar persoonlijkheid steeds opnieuw reactiegedrag laat zien in de vorm van faalangst, een gebrek aan eigenwaarde, zich kleiner maken dan ze is, zich onzichtbaar maken, … .

En je herkent dit vast wel uit je eigen leven:

‘Willen’ loslaten lukt dus niet ook al probeert je hoofd je hiervan te overtuigen dat dit is wat er nu moet gebeuren. En stel dat je het wel zou kunnen, dan zou dit betekenen dat je jezelf en dat wat er in jou gehoord en gezien wil worden, niet serieus neemt en als onbeduidend aan de kant schuift.

Ook zou het niet fair zijn tegenover tegen het leven zelf. Want deze gebeurtenissen zijn onderdeel van de unieke taal die het leven gebruikt om je de weg te wijzen naar de diepste versie van je-Zelf.

Je zou dan je informatie weggooien en de nog niet gebruikte emotie dieper in je onderbewustzijn duwen waardoor een nieuwe impuls nodig is om het weer naar boven te halen.

De eerste stap is dan ook altijd een bewustwordingsproces – wat is hier nu werkelijk aan de hand?

Het verhaal is daarbij interessant omdat je daaruit heel gedetailleerd de informatie kan destilleren. Het laat verbanden en samenhangen zien en geeft informatie over het échte Verlangen van je Ziel. Meer nog, de tegenpool van je pijn laat precies zien waar het leven je naartoe wil brengen. Deze informatie en spiegels moet je dus EERST GOED VASTPAKKEN.

In een volgende stap is het heel belangrijk om HET VERHAAL ER VANAF TE KNIPPEN! Je weet dan HET GAAT OVER IETS IN MIJ en wat er gebeurt is deel van mijn spirituele groei! Meer nog, het raakt iets aan dat er in mij zit als potentieel, maar dat ik nog niet leef! Door dat te zien maak je ook de ‘veroorzakers’ vrij (de pester op school, je vader, …) en neem je zelf verantwoordelijkheid.

Je wordt je bewust van datgene waar je je mee geïdentificeerd hebt en waaraan je gehecht bent geraakt: je emoties, je denken, je reactiegedrag en overlevingsstrategieën, en hoe je daardoor een vervorming hebt gecreëerd in je veld.

Je gaat voelen hoe je jezelf daarmee hebt afgesneden van het leven.

Wat je op dit punt kan doen is ervoor kiezen om te STOPPEN MET JE OUDE VORM VAST TE HOUDEN en je bewust te worden van ‘wat’ je doet en ‘hoe’ je dit patroon dus ook zelf in stand te houdt. Door het te accepteren en er gewoon bij te zijn zonder oordeel en zonder het verder energie te geven kan het oude langzaam sterven.

Want dit is niet wie jij écht bent!

Door er niet meer aan vast te houden kan de oude vorm geleidelijk aan smelten en oplossen.

Zo komt er weer meer ruimte en word je terug één met de aarde, met de donkere bron, met de hemel en met het leven.

Je voelt een openheid en bereidheid om je te laten leiden door het leven zelf. Om je de weg te laten wijzen naar dat onderdeel van je-Zelf waar het écht om gaat zodat je dit kan ontdekken en deze nieuwe kwaliteit kan gaan leven.

Het oude patroon is daarmee nog niet meteen verdwenen, maar er is bewustzijn bijgekomen. Je emotie en denken zijn dan niet langer iets dat je overneemt, maar worden plots heel erg bruikbaar op je pad.

Zo kan van binnenuit transformatie ontstaan en komt er een dag dat je heel duidelijk weet waarom deze dingen in je leven zijn gekomen en hoe het je de weg gewezen heeft.

‘Loslaten’ gebeurt dan vanzelf. Het is een gevolg van je spirituele groei en niet een doel op zich.

Loslaten gebeurt op een natuurlijke manier wanneer transformatie heeft plaatsgevonden en een nieuwe laag van bewustzijn zich heeft geopend!

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –