Versterk jezelf met brandnetelsoep
Vanochtend samen met de hond al vroeg op pad in de tuin om verse brandnetels te plukken. De lente kondigt zich stilaan aan en de natuur brengt ons altijd precies datgene wat we nodig hebben. Brandnetels zijn niet alleen goedkoop, ze zijn vooral super gezond!

Ze zijn een wondermiddel bij bloedarmoede en helpen om het bloed te zuiveren. Bovendien zitten ze boordevol mineralen. En dat kunnen we nu wel gebruiken om gezond te blijven!

Dit heb je nodig voor dit heerlijke receptje:
– knolselder
– prei (ook het groen van de prei!)
– ui
– bio groentebouillon blokjes
– olijfolie
– knoflookpoeder
– soja- of haverroom (optioneel)
– kruidenzout
– een snuifje witte peper
En natuurlijk brandnetels! Belangrijk is dat je alleen de topjes en de jonge brandnetels plukt.
Snij de prei, ui en knolselder in blokjes en gebruik ongeveer even veel van alles. Fruit de groenten aan in olijfolie, zet onder water, voeg de bouillon toe en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn. Was de brandnetels goed en verwijder harde stelen. Voeg de brandnetel helemaal op het eind toe wanneer de groenten al gaar zijn en roer ze door de soep zonder verder te laten koken. Na enkele minuten het geheel mixen en verder op smaak brengen met kruidenzout, een snuifje witte peper en eventueel nog wat groentebouillon. Indien je dit wenst serveren met een vleugje soja- of haverroom. En smullen maar!
Vond je dit een leuk bericht? Like en share het dan!

Meer weten over de lente en het thema ‘zuiveren’ en hoe je dit kan toepassen in je eigen leven? Neem contact met ons op … !

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –

– Recente artikelen –

Nieuwsbrief

Blijf verbonden en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

2023-04-07T14:03:28+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant