Het wonder van de aanraking

Wanneer je vanuit een diepe aanwezigheid aanraakt, verbind je je op een diep niveau met een ander levend wezen. Of dit nu een geliefde is, een kind, een dier, een zieke of bejaarde, … .
Aanraken werkt vanaf dan helend omdat je aanraakt vanuit de diepte van je Ziel.

Wat kun je verwachten van het programma?

Voor wie

Voor iedereen die:

 • voor iedereen die graag aanraakt of aangeraakt wordt
 • voor professionals uit de zorgsector, die werken met kinderen, gehandicapten, bejaarden, … en die kwaliteit zoeken in het werken met mensen
 • voor moeders, vaders, ouders, grootouders, partners
 • voor iedereen die met dieren werkt of huisdieren heeft
 • voor iedereen die de poort van de stilte wil leren kennen als middel om opnieuw in contact te komen met de eigen innerlijke wereld
 • voor zij die willen leren een dieper contact met zichzelf te maken
 • voor zij die willen leren vertrouwen op hun intuïtie of op zoek zijn naar meer bewustwording, intensiteit en diepgang
 • voor iedereen die zijn voelwereld wil verdiepen
 • voor eenieder die contact wil maken met de essentie van wat leven is
 • voor iedereen die wil leren meer aanwezigheid in zijn/haar leven te creëren
 • voor alle studenten handoplegging en craniosacraal die willen verdiepen in dit wonderlijke vakgebied
Inhoud van de opleiding

Wat is op een dieper niveau de essentie van de pure aanraking? We weten ondertussen allemaal dat er endorfines vrij komen wanneer er huidcontact is en dat aanraken een kalmerend effect heeft. Maar wanneer we dit thema op een veel dieper niveau gaan beschouwen, wat is de essentie dan eigenlijk van de pure aanraking? En wat raak je dan precies aan?

Wanneer je op een zuivere en juiste manier aanraakt, verbind je je op een diep niveau met een ander levend wezen. Of dit nu een geliefde is, een kind, een dier, een zieke of bejaarde, … . Aanraken werkt vanaf dan helend omdat je aanraakt niet alleen vanuit je hart, maar vanuit je eigen ziel. Jouw ziel maakt dus als het ware contact met de ziel van de ander vanuit een verbinding met een energie die veel groter is dan jijzelf. De echte pure vorm van de aanraking gaat dus voorbij de oppervlakkige laag van wat we enkel via onze huid waarnemen. Een diepe aanraking is een manier van communiceren en verbinden vanuit een diep proces naar binnen.

Wat is hiervoor nodig? En wat gebeurt er dan diep vanbinnen? Je start als het ware vanuit het vermogen om helemaal aanwezig te komen in het nu, in je eigen lichaam. De voorwaarde om toegang te krijgen tot de poort van de zuivere aanraking is ‘stilte’. Wanneer je een diepe aanwezigheid kan creëren vanuit een stilte in je emotie en denken kom je na een tijdje met wat oefening -net zoals bij meditatie- terecht in de leegte voorbij de dualiteit.

Hier raak je jouw pure wezenskern aan. Want hoe wij ook patronen en overlevingsstrategieën verinnerlijkt hebben en onlosmakelijk verbonden hebben met het beeld dat we van onszelf hebben gemaakt, het staat los van wie we in wezen zijn. Vanuit deze pure staat van aanwezigheid en verbinding met iets dat veel groter is dan jijzelf, leg je je hand en maak je een aanraking. Je nodigt de ander als het ware uit om ook terug te keren naar zijn/haar ware bron van zijn.

De juiste vorm van aanraking zorgt ervoor dat beiden zich kunnen openen voor een oude wijsheid diep vanbinnen. Als een oude herinnering aan een oorspronkelijke staat van zijn en hoe het leven zich via jou op een unieke manier wil uitdrukken. Voorbij denken, emotie en datgene wat je denkt te weten of te zijn vanuit je persoonlijkheid. Er zijn heel veel percepties over wat het leven is, maar hier kom je in de directe ervaring ervan. Een dieper contact met een werkelijkheid veel groter dan jijzelf.

Op die manier samen in het veld aanwezig te zijn en deze verbinding te vieren en te delen is een van de mooiste en meest diepgaande ervaringen. Deze herinnering aan die oorsprongsplek in jezelf toelaten en het van daaruit een uitstroom in je leven te geven in hoe jij leeft creëert magie. Een zuiver weten ook dat het zo is en dat het juist is. Dat je je iets herinnert in jou dat één is voorbij de dualiteit.

Dit effect heeft niet alleen een helende werking op onszelf, maar ook op alle levende wezens om ons heen.

Wat brengt het je?
 • Een moment van stilte en rust in een snelle wereld in beweging en verandering
 • Een dieper contact met jezelf en je eigen bron
 • Een diepe vreugde en vervulling door je opnieuw te verbinden met de essentie van het leven
 • Diepgang en bewustzijn
 • Je zal in staat zijn een grotere aanwezigheid te creëren in je dagelijks leven
 • Het bewustzijn dat ‘aanraken’ gaat over een manier van leven
 • Een dieper contact kunnen maken met je partner, kinderen, huisdieren, …
 • Een verdieping van je professionele activiteit in het werken met mensen
PRAKTISCHE INFO
Wat:
Het wonder van de aanraking, 2019-2020
Duur:
1 zondag van 9u30 tot 16u30
Data:
20/10
Waar:
Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
Deelnameprijs:
100 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)
DOCENT
Els Graindor
E-mail:
info@viasophia.be
Telefoon:
+(00)32 483 07 06 09
Website:
https://www.viasophia.be
ORGANISATOR
Ignoramus Academie vzw
Getuigenissen


Lees wat anderen vonden …

“Het deed me stilstaan bij de impact die we dagelijks kunnen hebben op onze omgeving door bewust aanwezig te zijn. Of we nu aanraken met woorden, met onze geest of met onze handen, … het is allemaal aanraken en aangeraakt worden. Dankjewel voor deze bijzondere ervaring. Deze dag was een echte eye-opener.”

R.Y.