Studiedag ‘gezondheid en vitaliteit van de vrouw’

Wanneer een vrouw weet hoe zij op een natuurlijke manier zorg kan dragen voor haar fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid zal zij van daaruit in staat zijn om haar diepe vrouwelijke energie in de wereld neer te zetten. 

Inhoud van de opleiding

Een wijze vrouw worden vol levensvreugde is pas mogelijk wanneer je thuis kan komen in je lichaam en weet hoe je je gezondheid op peil kan houden.

De moderne vrouw leeft in haar hoofd en heeft vaak geen enkele verbinding met haar vrouwelijke natuur. Zij bouwt in een mannelijke wereld stress op en probeert die dan weer te ontladen om de volgende dag hetzelfde patroon te herhalen. Zonder verbinding met haar lichaam zal een vrouw nooit in staat zijn haar ware wezen te ervaren.

Om dit te kunnen is het immers belangrijk om in de eerste plaats te weten hoe een vrouwenlichaam energetisch is opgebouwd en wat het nodig heeft om gezond te blijven. Welke factoren spelen een rol in het verstoren van de energie? En welke elementen kunnen we bewust toevoegen in ons leven om meer gezondheid te creëren vanuit een diep inzicht in de vrouwelijke natuur.

Wanneer een vrouw weet hoe zij op een natuurlijke manier zorg kan dragen voor haar fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid zal zij van daaruit beter in staat zijn om haar diepe vrouwelijke energie en alles wat ze daarover ontdekt daadwerkelijk in de wereld te kunnen neerzetten. Vanuit inzicht en kennis van de natuurlijke energiestromen in haar lichaam zal zij de beste voorwaarden kunnen creëren om opnieuw thuis te komen in haar lichaam en hierdoor meer innerlijke rust en stabiliteit te ervaren in haar dagelijks leven.

Thema’s die in de voormiddag aan bod komen:

  • Waarin verschilt een vrouwenlichaam energetisch en structureel van een mannenlichaam? En waarom heeft het dan soms ook andere dingen nodig?
  • Welke factoren spelen een rol in het verstoren van de vrouwelijke energie?
  • Wat zijn de belangrijkste elementen om vrouwelijke gezondheid te creëren?
  • Hoe bouw je vitaliteit op om je ware vrouwelijk potentieel te kunnen leven via:
    1. Natuurlijke vormen van beweging en specifieke taoïstische oefeningen
    2. Het creëren van een levensinhoud die aansluiting vind bij je ware potentieel
    3. Gezonde en evenwichtige voeding

In het tweede deel van de dag gaan we praktisch ervaren hoe je via natuurlijke vormen van beweging zoals Do-In (Tao Yoga) en andere specifieke oefeningen weer kan thuiskomen in je lichaam. We gaan kijken welke organen of systemen het meest belast zijn in de vrouwelijke energie en hoe we deze weer vrij kunnen maken, vitaliseren én versterken. Zo kan je ervaren op welke manier een natuurlijke vorm van beweging ingezet kan worden als een instrument tot zelfontplooiing en zelfkennis in het ontwikkelen van je vrouw-zijn en je vrouwelijke kracht.

Iedere vrouw is welkom en kan deelnemen, beginner of al wat gevorderd!

Voorkennis is niet noodzakelijk en je hoeft ook niet lenig te zijn! We bouwen langzaam op tot we opnieuw uitkomen bij de natuurlijke vloeiende beweging die eigen is aan jouw lichaam.

PRAKTISCHE INFO
Wat:
Studiedag ‘Gezondheid en vitaliteit van de vrouw’
Duur:
1 vrijdag van 9u30 tot 16u30.
Data:
Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe data?
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Waar:
Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
Deelnameprijs:
100 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)
DOCENT
Els Graindor
E-mail:
info@viasophia.be
Telefoon:
+(00)32 483 07 06 09
Website:
https://www.viasophia.be
ORGANISATOR
Ignoramus Academie vzw
Getuigenissen


Lees wat anderen vonden …

“Mooie wijsheid die iedere vrouw zich weer opnieuw eigen zou moeten maken om optimaal zorg te dragen voor haar eigen gezondheid.”

K.G.