Groeien in je relatie
Voor wie
  • Heb je vragen over je relatie waar je geen antwoord op vindt?
  • Zijn jullie elkaar onderweg kwijt geraakt en bestaat samenleven enkel nog uit confrontatie?
  • Is er een conflict in de relatie waar jullie de betekenis van willen kennen?
  • Twijfel je of je nog wel met deze partner verder wil of voel je dat jullie uit elkaar groeien?
  • Ben je op zoek naar de betekenis van jullie ontmoeting?
  • Wil je gewoon meer weten over jullie groeipotentieel als koppel?
  • Of ben je benieuwd naar de volgende stap op jullie relationele ontwikkelingsweg?
Visie en aanpak

Onderweg naar volwassenheid in ons groeiproces verschijnt op een bepaald moment een levenspartner. Deze partner herkennen we als de beste afdruk in de buitenwereld van ons ware Zelf. Je voelt dus als het ware de aantrekking naar de blauwdruk van de ziel die het meest overeenkomt met het potentieel van jouw blauwdruk. Voor een man betekent dit dat hij de vrouw aan de buitenkant ontmoet die hij het meest herkent als zijn innerlijke vrouw. Voor een vrouw dat zij het beeld ontmoet dat het best overeenkomt met haar innerlijke man.

In wezen hebben partners dus hetzelfde verlangen om de inhoud die zij in zich dragen te kunnen beleven en te delen met elkaar zodat genieten ontstaat.

We zijn echter allemaal maar onderweg in het leren kennen en reeds kunnen beleven van de inhoud van ons-Zelf. Bovendien hebben we door pijn en kwetsuren uit ons verleden verdedigingsmechanismen opgebouwd om te kunnen overleven. Wanneer we niet weten dat een partner ons de weg kan tonen naar onze eigen evolutie en de ander ons uitdaagt om de nog niet ontgonnen delen in onszelf te verkennen, kan dit tot confrontaties leiden. I.p.v. dat de mooie inhouden met elkaar in interactie gaan raken we maar al te vaak verstrikt in een interactie van vechten of vluchten waardoor we elkaar niet meer vinden.

Een relatie is het samen leggen van twee inhouden zodat er een mooi delen kan ontstaan. Hoe kunnen we hierin milde boodschappers worden voor elkaar zodat een relatie ons de mogelijkheid geeft het beste in onszelf naar boven te halen? Wanneer we leren steeds de mogelijkheid te zien in elke confrontatie zullen de blauwdrukken elkaar steeds dieper herkennen en kan samen groeien als even intens beleefd worden. Dit maakt iedere confrontatie tot een dankbaar gegeven voor je individuele groei maar ook voor het relationeel proces én maakt een relatie de moeite waard om geleefd te worden.

In een eerste gesprek leggen we je vanuit een groot integraal beeld uit welk mechanisme er speelt in een partnerrelatie. We passen dit meteen concreet toe op jullie relatie aan de hand van praktische voorbeelden. We leggen je uit wat de betekenis is van de ontmoeting en duiden het relationele groeipotentieel aan. Hierdoor wordt niet alleen de mogelijkheid zichtbaar om de relatie naar een hoger niveau te tillen maar wordt tevens het nog niet ontgonnen potentieel in de twee individuele groeiprocessen meteen duidelijk. Van hieruit wordt dan in overleg een programma opgesteld en gekeken welke begeleidingstechnieken opportuun zijn voor het ondersteunen van het proces via relatie coaching.

Locatie
  • Zavelvennestraat 23a, 3500 Hasselt
  • Consult via Skype/Zoom
Een afspraak maken

Een consult kost €75/uur en €110/anderhalf uur. Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0032 (0)483 07 06 09. Hou er rekening mee dat ik de telefoon niet kan opnemen tijdens een begeleiding. Laat dan een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken.

Een consult afspreken is een verbintenis aangaan. Niet of laattijdig annuleren belet dat andere mensen die dringend een plekje nodig hebben niet meer bij ons terecht kunnen. Afspraken die niet 48 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden kunnen daarom in rekening gebracht worden.