Heling en groei door planten

Voor wie

Plantengeneeskunde kan (aanvullend op een traditionele medische benadering) veilig gebruikt worden zowel in acute (bv. griep, oorontsteking, keelontsteking, verstuikingen, verwondingen, insectenbeet, diarree, blaasontsteking, luchtweginfecties, …) of chronische situaties (bv. eczeem, reuma, jicht, astma, allergieën, migraine, slaapstoornissen, angsten, depressies …).

Daarnaast kan het ingezet worden:

  • Om de verwerking van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden vlotter te laten verlopen
  • Ter ondersteuning van een evolutiestap
  • Bij psychosomatische aandoeningen
  • Om het lichaam te helpen herstellen van ongevallen of medische ingrepen
  • Om weer in contact te komen met je natuurlijke bron en je het gevoel van evenwicht/gezondheid te helpen herinneren.
Visie en aanpak

Een plantenmiddel wordt zo uitgekozen dat het precies past bij de specifieke gesteldheid en symptomen van de cliënt. Afhankelijk van wat nodig is kunnen middelen ingezet worden vanuit de spagyriek, aromatherapie, bachbloesem therapie, fytotherapie of gemmotherapie.

Een adequate toepassing met inzicht in de energetische en praktische werking kan op deze manier zorgen voor nieuwe aangrijpingspunten voor revitalisatie en harmonisatie en een nieuwe dimensie toevoegen aan de hedendaagse gezondheidszorg waar de natuur terug centraal hoort te staan.

Spagyriek

Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, bloesemremedies en mineralentherapie in zich verenigen. Ziekten en ongemakken worden beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke groei en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Een ziekte wordt dus gezien als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn ertoe aanzetten om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel). Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

Spagyriek is een echte Alchemistische methode die inspeelt op de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Een behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen of ingezet worden om door te dringen tot de oorzaak en zelfs de Oorsprong van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk wordt. Het brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen.

Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vooral werkzaam op het niveau van de (onbewuste) emoties en subjectieve gevoelsreacties die ofwel geblokkeerd of overmatig gestimuleerd worden. Dit leidt tot emotionele spanningen en negatieve gemoedsgesteldheden die na enige tijd ook diep kunnen doordringen in het stoffelijk lichaam. Bloesemremedies bevatten fijnstoffelijke energieën die weer harmonie helpen creëren en op deze manier het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren.

Fytotherapie

Fytotherapie of ’kruidengeneeskunde’ is een geneeswijze die al zo oud is als de mensheid en gebaseerd is op de specifieke eigenschappen van afzonderlijke planten(delen) als medicijn om gezondheid te herstellen of in stand te houden. Geneeskrachtige planten worden op verschillende manieren verwerkt en worden vooral gebruikt onder de vorm van thees, tincturen en gestandaardiseerde extracten in vloeibare of gedroogde vorm. Deze therapie werkt vooral symptomatisch om aangetaste lichaamsdelen te ondersteunen in hun strijd tegen ziekte maar kan ook gebruikt worden als hulpmiddel en ter ondersteuning in een totaalprogramma.

Gemmotherapie

De gemmotherapeutische middelen maken deel uit van de fytotherapie maar men gebruikt binnen deze therapie alleen de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. De knop is een samenvatting, een concentraat van de plant waaruit hij groeit en bevat daarmee de totale levenskracht van de plant. Het middel wordt bereid door rechtstreekse maceratie van de knoppen in een mengsel van alcohol, glycerine en water. De doeltreffendheid wordt verklaard doordat knoppen zowel de eigenschappen van de bloemen als van de vruchten en de bladeren bevatten. Omdat de gemmotherapie de hele plant gebruikt onder embryonale vorm kan ze beschouwd worden als ’globale en energetische cellulaire fytotherapie’ gezien haar hoogstaande energetische werking zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Aromatherapie

Etherische oliën zijn vluchtige, aromatische geurbestanddelen van allerlei plantenonderdelen die door hun subtiele vorm rechtstreeks inwerken op ons etherisch veld. Ze worden gedistilleerd of geperst uit schillen, bloesems, bladeren, zaden, hout, vruchten en wortels van vele soorten planten, bomen, struiken of vruchten. Vaak zijn er honderden kilo’s grondstoffen nodig om een liter etherische olie te verkrijgen. Etherische oliën werken fysiek ontsmettend, immunostimulerend, hormon-like, antiviraal, antibacterieel, anti-schimmel, ontstekingswerend en ontkrampend. Emotioneel en mentaal werken ze ofwel verkwikkend, oppeppend, stimulerend kalmerend, rustgevend of harmoniserend.

Locatie
  • Zavelvennestraat 23a, 3500 Hasselt
  • Consult via Skype/Zoom
Een afspraak maken

Een consult kost €75/uur en €110/anderhalf uur. Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0032 (0)483 07 06 09. Hou er rekening mee dat ik de telefoon niet kan opnemen tijdens een begeleiding. Laat dan een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken.

Een consult afspreken is een verbintenis aangaan. Niet of laattijdig annuleren belet dat andere mensen die dringend een plekje nodig hebben niet meer bij ons terecht kunnen. Afspraken die niet 48 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden kunnen daarom in rekening gebracht worden.