Voedingsadvies

Voor wie
 • Je wil meer weten over een gezond en evenwichtig voedingspatroon
 • Je bent op zoek naar een gezondere levensstijl maar vindt de weg niet in alle hypes, rages en adviezen rond gezonde voeding en voedingssupplementen
 • Je wil je eetpatroon eens laten doorlichten
 • Je wil meer weten over evenwichtige vegetarische voeding
 • Je hebt gezondheidsklachten en hebt een medicinaal voedingsadvies nodig (bv. bij diabetes, reuma, kanker, obesitas, anorexia, CVS, fibromyalgie, …)
 • Je wil vermageren of net in gewicht bijkomen
 • Je bent vaak vermoeid
 • Je doet aan ‘emotioneel’ eten of gebruikt voedsel ter compensatie
 • Je wil ontdekken en ervaren wat voeding kan betekenen in een evolutieproces
Visie en aanpak

Velen proberen een nieuwe weg in te slaan naar een meer bewuste manier om met het leven om te gaan. Zij gaan op zoek naar hoe zij verantwoordelijkheid kunnen opnemen om hun leven vorm te geven en gaan zelf de zoektocht van het leven aan. Een gezond, natuurlijk en evenwichtig voedingspatroon maakt hier deel van uit en is geen losstaand gegeven. Het is onderdeel van een levenswijze volgens de wetten van de natuur waarbij elke handeling en gedachte overeenstemt met de orde van het universum.

Door slechte eetgewoonten krijgen heel wat mensen te maken met een chronisch energietekort en/of gezondheidsproblemen. Bovendien bestaat een groot deel van wat we dagelijks eten uit compensatie voedsel (we belonen onszelf, voedsel als troost of om een gemis in te vullen). Wanneer je meer inzicht gaat verwerven in wat voeding met je doet, ga je al snel zien hoe je meer energie kan halen uit datgene wat je eet. Door te beseffen dat je zelf beslist over wat je eet, is voeding een van de eerste en makkelijkste terreinen waar je zelf verantwoordelijkheid voor kan opnemen in je leven. Ons voedingspatroon heeft niet alleen een directe invloed op ons bloed en miljarden lichaams- en hersencellen, maar het vormt ook de basis voor een goede fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid.

Peace begins in the kitchens and pantries, gardens and backyards, where our food is grown and prepared. The energies of nature and the infinite universe are absorbed through the foods we eat and are transmuted into our thoughts and actions.
-Michio Kushi-

In een eerste gesprek vertrekken we vanuit een integraal beeld van jouw leven. We kijken gedetailleerd hoe je voedingspatroon er nu uit ziet. We geven je uitgebreid informatie over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een gezond en evenwichtig voedingspatroon en laten je ontdekken hoe natuurlijke voeding de basis vormt voor een goede fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Voorop staat dat je steeds begrijpt ‘waarom’ je ergens voor kiest. Het is niet de bedoeling dat je dogmatisch met voedsel omgaat of dat je jezelf voortdurend in een keurslijf moet duwen in de zin van wat je wel en niet meer mag eten. Wel is het belangrijk via inzicht ook op dit terrein je eigen keuzes te maken en te leren ervaren wat goede voeding met je kan doen.

Samen met jou werken we een traject uit naar een nieuw en gezond voedingspatroon. Je maakt kennis met tal van nieuwe ingrediënten en leert opnieuw natuurlijke smaken kennen. We onderzoeken hoe je je huidige kookstijl geleidelijk aan kan aanpassen naar een meer evenwichtig gegeven volgens de wetten van de natuur zodat je al snel vreugde kan ervaren in je nieuwe eetpatroon.

Locatie

 • Zavelvennestraat 23a, 3500 Hasselt
 • Consult via Skype/Zoom
Een afspraak maken

Een consult kost €75/uur en €110/anderhalf uur. Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0032 (0)483 07 06 09. Hou er rekening mee dat ik de telefoon niet kan opnemen tijdens een begeleiding. Laat dan een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken.

Een consult afspreken is een verbintenis aangaan. Niet of laattijdig annuleren belet dat andere mensen die dringend een plekje nodig hebben niet meer bij ons terecht kunnen. Afspraken die niet 48 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden kunnen daarom in rekening gebracht worden.