Cookie verklaring Via Sophia

Via Sophia (hierna “wij, ons”) gebruikt en verwerkt cookies om deze website te beheren.

Een cookie is een klein tekstbestand dat op de harde schijf van uw computer of mobiel apparaat wordt geplaatst wanneer u een website bezoekt. De cookie herkent het apparaat aan de hand van een uniek identificatienummer wanneer u terugkeert naar de website.

Wij gebruiken cookies voor verschillende doeleinden, zoals toegelicht in deze Cookieverklaring. Lees ook onze privacyverklaring om een volledig overzicht te krijgen van de persoonsgegevens die we verzamelen en verwerken via onze website en de app, alsook van uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens.

1. Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat op de harde schijf van uw computer of mobiel apparaat wordt geplaatst wanneer u een website bezoekt. De cookie herkent het apparaat aan de hand van een uniek identificatienummer wanneer u terugkeert naar de website. Meer bepaald verzamelen cookies onder meer informatie over het surfgedrag van websitebezoekers.

De Belgische Wet betreffende de elektronische communicatie van 13 juni 2005 bevat enkele bepalingen rond cookies en het gebruik ervan op websites. De wet is een omzetting van de Europese e-Privacyrichtlijn, wat betekent dat de cookiewetgeving verschillend kan geïmplementeerd worden in andere Europese lidstaten. Daarnaast is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) eveneens van toepassing, daar cookies persoonsgegevens van websitebezoekers verwerkt. Wij raden u aan om kennis te nemen van ons privacyverklaring voor meer informatie omtrent de verwerking van persoonsgegevens.

2. Soorten cookies

Cookies bestaan ​​in verschillende vormen en kunnen worden onderverdeeld in functie van wie ze heeft geïnstalleerd (first- of third-party cookies), hoe lang ze op uw computer blijven (sessie- of permanente cookies) en voor welk doeleinde ze worden gebruikt (essentiële, analytische, marketing en social media cookies). We geven hieronder meer informatie over elk van deze cookies, alsook een lijst van alle cookies die door ons worden of kunnen worden geplaatst, ingedeeld naar doeleinde en met vermelding of ze eerste of derde partij zijn, alsook de duur waarvoor ze geplaatst worden.

2.1 First party of third party cookies

First party cookies worden door ons ingeladen en alleen wij kunnen ze lezen. Ze zijn meestal essentieel om de website naar behoren te laten functioneren of om het gebruik van de website te analyseren.

Third party cookies worden door een derde partij gecreëerd en via onze website op uw apparaat geplaatst. Voorbeelden van dergelijke cookies zijn social media cookies zoals Twitter of Vimeo, maar ook Google Analytics.

Deze cookies worden voornamelijk gebruikt om het verkeer op een website te meten. Als een website bijvoorbeeld een Vimeo-video op een van zijn pagina’s laat zien, zal de eigenaar van de website een stukje code invoegen en de clip die door Vimeo op de website wordt getoond. Wanneer de Vimeo-code in de browser wordt uitgevoerd of bij het laden van de clip, kan Vimeo de speler volgen en informatie in de vorm van cookies installeren. Omdat de code is aangemaakt en geplaatst door een andere partij dan de eigenaar van de website (in dit geval Vimeo), wordt dit een third-party cookie genoemd.

In het kader van onze website kunnen de volgende third party cookies worden geplaatst:

  • Bedrijven die we inhuren om namens ons diensten te verlenen, zoals website-analyse (bijv. Google Analytics).
  • Bedrijven die inhoud leveren, zoals video’s of nieuws, of advertenties op onze website plaatsen, plaatsen zelf cookies. Deze bedrijven gebruiken de gegevens die ze verwerken in overeenstemming met hun privacyverklaring, waardoor ze mogelijk informatie over uw activiteiten op websites, apps of online services kunnen verzamelen en combineren.

2.2 Sessie- of permanente cookies

Cookies hebben meestal een vervaldatum.

Sessiecookies blijven alleen tijdens een bezoek op uw computer en worden automatisch verwijderd wanneer u uw browser sluit.

Permanente cookies worden niet verwijderd wanneer u uw browser sluit en worden voor een langere periode bewaard of totdat u ze handmatig verwijdert. Deze laatste worden bijvoorbeeld gebruikt om u bij uw volgende bezoek opnieuw te identificeren of om uw taalkeuze te behouden.

2.3 Essentiële, analytische, marketing of social media cookies

Essentiële cookies zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketing cookies worden gebruikt voor marketing doeleinden zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief

Social media cookies worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

3. Welke cookies gebruiken we concreet op onze website?

Hieronder vindt u de cookies die we gebruiken op onze website. We zullen deze lijst regelmatig aanpassen om u te voorzien van de meest recente informatie.

3.1 Essentiële Cookies

Deze cookies worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Veiligheidsredenen: om te beoordelen of onze website wordt aangevallen, om gebreken te op sporen, alsook fraude en / of misbruik.
  • Prestaties van onze website: om een ​​vlotte navigatie op onze website te verzekeren.

Deze cookies worden automatisch in uw webbrowser geïnstalleerd zodra u onze website bezoekt.

Naam cookie Bewaringstermijn Beschrijving First/Third party cookies
Essentiële cookies
__cfduid 30 dagen Cloudflare: to Identify trusted web traffic. First party cookie
privacy_embeds 30 dagen Bijhouden cookie voorkeur First party cookie

3.2 Analytische cookies

Deze cookies worden gebruikt om uw gedrag bij het bezoeken van onze website te analyseren. We kunnen informatie verzamelen zoals het aantal klikken, op welke items u heeft geklikt, het aantal keren dat u onze website hebt bezocht, hoe u onze website hebt ontdekt, enz.

We plaatsen deze cookies alleen als u ermee heeft ingestemd.

Naam cookie Bewaringstermijn Beschrijving First/Third party cookies
Analytische cookies
_ga 2 jaren Bijhouden aantal bezoekers
van de website
Third party cookie
_gid 1 dag Bijhouden aantal bezoekers
van de website
Third party cookie
_gat_gtag_UA_121648802_1 1 minuut Bijhouden aantal bezoekers
van de website
Third party cookie
tk_ai 1 minuut to store a unique user ID. Third party cookie

3.3 Marketing cookies

Dit zijn cookies waarmee u bepaalde inhoud betreffende marketing doeleinden kan zien.

We zullen deze cookies alleen in uw webbrowser installeren als u ermee heeft ingestemd.

Naam cookie Bewaringstermijn Beschrijving First/Third party cookies
Marketing cookies
boxzilla_box_1762 1 dag Nieuwbrief pop-up box Third party cookie

3.4 Social Media cookies

Dit zijn cookies waarmee u bepaalde inhoud op uw sociale media-account kunt publiceren, zoals een bepaald artikel, een Vimeo-video kunt lezen, enz.

We zullen deze cookies alleen in uw webbrowser installeren als u ermee heeft ingestemd.

Naam cookie Bewaringstermijn Beschrijving First/Third party cookies
Social media cookies

4. Beheer van de cookies

Indien u onze website wil raadplegen, raden wij aan om cookies in te schakelen. U bent echter vrij om cookies desgewenst uit te schakelen ofwel bij uw eerste bezoek op onze website via de cookie banner, ofwel via de instellingen van uw browser.

Indien u cookies in of uit wenst te schakelen via uw webbrowser, dient u uw browserinstellingen te wijzigen (via het tabblad “Voorkeuren” of “Opties”). De volgende koppelingen geven meer informatie over hoe u cookies kunt beheren. U kunt ook het tabblad “Help” van uw browser raadplegen.

  1. Cookies verwijderen en beheren in Internet Explorer
  2. Cookies verwijderen en beheren in Mozilla Firefox
  3. Cookies verwijderen en beheren in Chrome
  4. Cookies verwijderen en beheren in Safari

5. Wat zijn uw rechten en hoe kan u deze uitoefenen?

Aangezien het gebruik van cookies een verwerking van persoonsgegevens uitmaakt, heeft u als betrokkene recht op de rechtmatige en veilige verwerking van uw persoonsgegevens.

Daarenboven bezit u bepaalde rechten die u kan uitoefenen, meer bepaald:

Recht op inzage van uw persoonsgegevens
Recht om uw persoonsgegevens te verbeteren en de verwerkingen te beperken
Recht om uw toestemming in te trekken
Recht om tegen bepaalde verwerkingen bezwaar te maken
Recht om de overdracht van uw persoonsgegevens te vragen
Recht op verwijdering van uw persoonsgegevens

Meer informatie over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken, alsook over uw rechten en de manier waarop u deze kan uitoefenen, kan u vinden in onze Privacyverklaring.

6. Recht om klacht in te dienen

Mocht u een vraag of een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen zoals vermeld in onze Privacyverklaring.

Indien u niet tevreden bent met ons antwoord, indien u opmerkingen heeft omtrent de uitoefening van uw rechten of indien u van oordeel bent dat onze verwerking niet volgens de geldende wetgeving gebeurt, heeft u het recht om hierover een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be), dit is de Belgische toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

7. Wijziging van de cookieverklaring

Wij kunnen deze cookieverklaring ten allen tijde wijzigen zodat ze in lijn is met de verwerkingen die wij uitvoeren.

Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.

Deze cookieverklaring werd laatst gewijzigd op 29 december 2020.

Download hier de cookieverklaring als PDF.