Corona – 10 stappen om weer te leven i.p.v. geleefd te worden

Deze periode brengt van nature voor veel mensen een mogelijkheid tot vertraging, verstilling en inkeer. Hoe kan je deze tijd gebruiken om weer te leren leven in plaats van geleefd te worden door de wereldse beslommeringen en banaliteiten?

1. Wanneer je wakker wordt, geef je lichaam en geest de tijd om ook echt wakker te worden. Sta niet halsoverkop op met het idee wat er vandaag allemaal op je to-do lijstje staat. Wees dankbaar voor de dag die je geschonken is en voel hoe de levensenergie door je heen stroomt. Dit kan je doen door je kort te focussen op je hartslag, je ademhaling (of je craniosacraal ritme, indien je hiermee vertrouwd bent). Wees nieuwsgierig naar de nieuwe inzichten en rijkdom die de dag je zal schenken en beloof jezelf dat je de nodige aanwezigheid creëert zodat het leven tegen je kan spreken en je haar stem zult kunnen horen.

2. Maak tijd om je in de eerste plaats te verbinden met het leven zelf. We zijn allemaal onze natuurlijke verbinding met het leven verloren. Het wereldse veld met zijn beslommeringen en banaliteiten heeft ons overgenomen waardoor we onze ware oorsprong vergeten zijn. Ons deze natuurlijke verbinding opnieuw herinneren is onze belangrijkste taak op dit moment. Maak elke dag tijd voor een korte meditatie waarin je je verbindt met de hemel en de aarde. Of ga iedere ochtend dauwtrappen en voel de aarde onder je voeten. Sluit je ogen en voel hoe je als mens leeft tussen hemel en aarde. Wanneer je diep ontspant, je geest stil maakt en aanwezig komt, voel dan hoe je opgeladen wordt door de aarde via je voeten, maar hoe tegelijkertijd ook de hemelenergie binnenkomt via je kruin. Wanneer je dit dagelijks herhaalt en cultiveert ga je stilaan je verticale verbinding met het leven opnieuw ervaren. Hierdoor kom je weer in je natuurlijke midden waardoor je je geleidelijk aan je oorsprong gaat herinneren.

3. Douche en voel het water op je huid. Nip aan je kop koffie of thee en geniet. Wees mindfull aanwezig in alles wat je doet en creëer terug een natuurlijke aanwezigheid zodat de nadruk in je leven weer komt te liggen op ‘ervaren’ en ‘zijn’ i.p.v. op ‘doen’ en ‘presteren’.

4. Als je werkt, zorg dan dat je tijdig pauze neemt. Zeker wanneer je veel achter een computer zit, sta dan na een uurtje altijd even recht en ga even kort naar buiten of doe wat stretchings zodat je lichaam weer wat ruimte krijgt.

5. Maak elke dag ruim de tijd om een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden. Kies voor goede, voedzame en natuurlijke ingrediënten en bereid je maaltijd met liefde.

6. Beweging is essentieel om de energie goed te laten stromen in je lichaam zodat je lijf vrij en open blijft. Do In, yoga, chi kung en meridiaanstrekkingen zijn hele goed zachte vormen van beweging die je opnieuw in contact brengen met je lichaam. Luister naar je lichaam. Als je moe bent of je niet helemaal lekker voelt, kies dan voor hele milde vormen zoals zelfmassage.

7. Ga naar buiten en verbind je met de natuur. Als je gaat wandelen of in je tuin zit, wees dan ook helemaal aanwezig. Zet je zintuigen op scherp. Voel de zachte bries in je haren, de zon op je huid, proef de lente, kijk naar de hemel, … . Kortom ‘ervaar’ het leven opnieuw. Een van de eerste dingen die de mensen in Wuhan na enkele weken vertelden in een interview was dat ze te midden van de ruis en het lawaai in de wereld plots voor het eerst sinds lang opnieuw de vogels hoorden fluiten. Deze herinnering aan het leven is precies waar we naartoe moeten.

8. Verbind je met elke ziel waar je mee samenleeft. Maak contact met je geliefde, je kinderen, je huisdieren. Groet hen niet enkel, maar maak vanuit je hart een diepe connectie die voelbaar is in je knuffel, blik en aanraking. Wees dankbaar dat ze er zijn. Wanneer je alleen leeft, verbind je dan dieper met de levensvormen om je heen. Overal is er leven. In het grassprietje, de vogels in de lucht, de aarde, … . Voel de verbinding hiermee en voel hoe je deel bent van een groter geheel en dus ook nooit alleen bent.

9. Luister naar de laatste nieuwe berichtgeving in de media zodat je weet wat er in de wereld gebeurt. Maar ook niet meer dan dat. Ervaar wat het met je doet, maar kies ervoor om te schakelen en je te verbinden met de betekenis van deze uitzonderlijke tijd. Voed jezelf met mooie dingen gedurende de dag die je kunnen inspireren om straks te kunnen kiezen voor een nieuwe manier van leven. Kortom zorg dat je klaar bent voor een nieuwe manier van leven.

10. Verwelkom de stilte als je bondgenoot en luister naar de fluisteringen van je ziel. Dit is de manier waarop het leven tot je spreekt.

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –