Craniosacraal – ‘keer terug naar je Oorsprong’

In subtiele ritmische vloeistof- en weefselbewegingen in ons lichaam wordt zichtbaar hoe alles doordrongen is van de grote levensenergie en hoe het deze energie is die ons leven vorm geeft al vanaf het prille begin.

Het geboorteproces en allerlei invloeden in ons leven kunnen echter blokkades of zelfs trauma veroorzaken waardoor de levensenergie niet langer vrij kan stromen. Het lichaam komt in zijn vecht-vlucht respons terecht of erger nog het bevriest. Wanneer de levensenergie zich niet vrij kan uiten in het lichaam en geblokkeerd wordt in zijn doorgang ontstaat ziekte. Op dat moment ben je je verbinding kwijt met het originele levensplan of je blauwdruk.

Via een zachte aanraking, afgestemd op het ervaren van deze subtiele ritmes, voelt de behandelaar waar er restrictie is in het lichaam. De focus ligt niet op het weghalen van de restrictie maar op het je helpen terug te keren naar de oorsprong.

De behandelaar helpt je een helende stille ruimte binnen te gaan van waaruit je je opnieuw kan her-inneren. Craniosacraal zorgt dus niet alleen voor meer evenwicht, rust en balans, het brengt je opnieuw in contact met het leven en de essentie van wie jij in wezen bent. Wanneer je je deze verborgen wijsheid herinnert dan opent er zich iets in jou zodat je je ware potentieel weer kan voelen en gebruiken. Je voelt je weer verbonden met jezelf, de energie keert terug naar plaatsen in het lichaam die geblokkeerd of leeg waren, het lichaam heelt zichzelf én je bent in staat een nieuwe laag van bewustzijn binnen te gaan.

Craniosacraal leren?

In onze basiscursus leer je enkele eenvoudige technieken die functioneren als handvaten om de wondere wereld van het energetisch werk te verkennen. Door stilte te maken en de energetische impulsen te ‘ervaren’ kan je leren begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft en in contact komen met het inherente streven naar Heel-heid. Voor elke coach, therapeut die meer diepgang wil ervaren in zijn/haar werk en wil ontdekken op welke manier CS een sessie kan verrijken.

Daarnaast is deze korte reeks uitermate geschikt voor iedereen die de poort van de stilte wil leren kennen als middel om opnieuw in contact te komen met de eigen innerlijke wereld. Voor zij die willen leren een dieper contact met zichzelf te maken, willen leren vertrouwen op hun intuïtie of op zoek zijn naar bewustwording, intensiteit en diepgang.

De technieken zijn meteen praktisch toepasbaar als een basis voor verdieping in een professionele praktijk. Maar ook je gezin, je kinderen en zelfs je huisdieren zullen je dankbaar zijn!

Voor de startdata van onze basiscursus raadpleeg de website.

Craniosacraal ervaren?

Voor meer info neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op voor een afspraak.

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –