Creëer je hemel op aarde

Soms voelt het alsof we geen controle hebben over de dingen die er in ons leven gebeuren. We lijden, buigen ons hoofd en ondergaan. Maar het leven is zo niet bedoeld om te leven. Het is het geboorterecht van ieder mens om de hemel op aarde te ervaren. En vooral om die hemel op aarde te creëren voor zichzelf. We nemen te weinig verantwoordelijkheid, projecteren en wijzen naar buiten. We volgen (naar buiten gerichte) normen en waarden die ons opgelegd zijn vanuit religie, cultuur en opvoeding en proberen daaraan te beantwoorden. Of we blijven leven vanuit ons verleden. En zo leven we compleet onbewust … elke dag opnieuw.

Terugkeren naar onze Oorsprong

Het is net het gebrek aan een gevoel van verbinding met de aarde en het leven waardoor we zo onbewust leven. Velen van ons zijn volledig afgesneden van het leven en alle zingeving. We gaan ervan uit dat het leven ons ‘overkomt’. Dat je geluk hebt of niet. Niet dat je het leven zelf kan creëren. Alsof we er compleet los van staan. En daardoor lijden we i.p.v. te LEIDEN.

Het geheim zit ‘m dus in HET TERUGKEREN NAAR ONZE OORSPRONKELIJKE VERBINDING MET HET LEVEN EN DE NATUUR. Het goede nieuws is dan ook dat je kan leren ‘leven’ door je opnieuw te verbinden met de grote kennis en wijsheid van de oude wijsheidstradities. Maar ook door opnieuw te leren voelen en ervaren hoe jij deel bent van een groter geheel en hoe het leven door je heen stroomt. Door te ontdekken wie je bent, wat je inhoud en bijzonderheden zijn, maar ook je uitdagingen en mogelijkheden te leren kennen. Wanneer je jouw blauwdruk en potentieel leert kennen en kan gaan kijken hoe het leven je permanent al de weg heeft gewezen hiernaar toe wordt het heel werkbaar en concreet.

We gaan er ten onrechte vanuit dat de materiële, fysieke wereld een beperking is om de hemel te kunnen ervaren

Vanuit spirituele of religieuze hoek wordt ons soms verteld dat het erop neer komt je fysieke lichaam en leven te ontstijgen. Maar niets is minder waar. Je hebt dit leven in de materie, dit lichaam niet voor niets gekregen. Op welke manier kan je dat wat er voorzien is in je blauwdruk, jouw potentieel, jouw inhoud uitdrukken in een leven in de stof. Hoe kan je jouw unieke energie BELICHAMEN? Dan is boven gelijk aan beneden en breng je jouw HEMEL OP AARDE. Dat heet gelukkig en authentiek zijn.

Dus stop met te leven wat je geleerd is dat je moet zijn, begin met te ontdekken wie je BENT en wat jouw INHOUD is, ga deze CULTIVEREN in alles wat je doet en BRENG ZO JE WARE NATUUR NAAR BUITEN. Laat je LICHT schijnen en dit licht zal automatisch anderen uitnodigen om hetzelfde te doen.

Gelukkig zijn is een staat van ZIJN

Gelukkig zijn, de hemel op aarde ervaren, is een STAAT VAN ZIJN, niet iets wat je toevallig overkomt of een omstandigheid waarin je je op dat moment gelukkig voelt. Het is niet iets wat je gegeven wordt, maar iets waar je voor kan kiezen. Het is op de beste manier voor jezelf zorgen door een leven op te bouwen dat elke dag de moeite waard is om geleefd te worden omdat het de unieke schoonheid en diepgang reflecteert van jouw energie. Omdat het je opnieuw verbindt met jezelf en van daaruit ook met de wereld om je heen.

Wat wanneer het dan toch moeilijk is

Zonder naïef te zijn, moeilijke situaties horen ook bij het leven. Dus wat doe je dan daarmee? Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat iedere moeilijke situatie je in staat stelt een nieuw stukje inhoud van jezelf te leren kennen. Iedere moeilijkheid en confrontatie draagt een nieuwe mogelijkheid tot groei en evolutie in zich. Wij beslissen hoe we ernaar kijken maar vooral wat we ermee doen.

Hoe kan je ook wanneer het moeilijk is steeds terugkeren naar de oorspronkelijke waarheid, wijsheid van het leven en de verbinding met jezelf.

De antwoorden komen wanneer je leert luisteren naar het universum. Wanneer je even vertraagt, verstilt, en je omringt met schoonheid, in de natuur bent, met een goed boek, muziek, creativiteit gebruikt om je innerlijke stem tot je te laten spreken, luister naar je dromen. En vooral … observeer en luister.

Wanneer het moeilijk is of pijn doet, blijf aanwezig, observeer en luister. Het leven probeert je iets te vertellen.

Wanneer je in dat wat er is steeds de mogelijkheid ervaart dan toont zich de magische kant van het leven en krijgt plots alles weer kleur.

Het leven is niet een permanente strijd, maar wel een diepe keuze elke dag voor hoe je die dag wil leven

Wanneer je jezelf en je eigen inhoud leert kennen hou je van jezelf, je vindt innerlijke rust, toetst niet meer alles aan de buitenwereld en maakt je er niet meer afhankelijk van. It’s a matter of focus. Waar wil ik mee bezig zijn. Focus op wat echt telt, wie jij bent, je doel en hoe je jouw energie in de wereld kan en wil zetten. We hebben goed geleerd om ons te conformeren naar wat er zogenaamd van ons verwacht wordt. We kijken naar anderen, naar wat zij vinden en verwachten, willen ons aanpassen aan regels om gezien te worden. Maar zo is niemand ooit zichzelf.

In het leven gaat het om DE REIS TERUG NAAR ONS-ZELF. En ‘reis’ betekent onderweg zijn. Het betekent vallen, weer opstaan, maar ook de vreugde van de ontdekking. En het toepassen van de ontdekkingen in je dagelijkse realiteit. Ware magie ontstaat wanneer je diep aanwezig kan blijven in dat wat er is zodat het leven zich via jou kan tonen en het je in staat stelt elke dag te groeien en iets toe te voegen.

Kortom luister naar wat het leven je te vertellen over wie je bent. Het wijst je elke dag de weg. Componeer je eigen levenslied en maak er een meesterwerk van.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of hulp nodig in je leven? Neem contact met ons op!

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –