Midzomer – 21 juni

Het licht heeft bijna een hoogtepunt bereikt.

Op 21 juni is het Midzomer.

Midzomer is de langste dag van het jaar. Het is een keerpunt, net als Midwinter.


De langste dag van het jaar werd veelal gevierd op 24 juni (Sint-Jansfeest). De midzomernacht/Sint-Jansnacht, de nacht van 23 op 24 juni, met de daarop volgende ochtend werd algemeen gezien als een magische tijd waarin het onmogelijke mogelijk werd. Op de avond van Sint-Jan kwamen mensen bij elkaar en maakten een groot vuur. Er werd gezongen en gedanst en de moedigsten sprongen over het vuur heen.

In deze tijd bruist de natuur van de energie en is onder invloed van het vuur element (een naar buiten bewegende energie) de groeikracht op weg naar een hoogtepunt.

Dit is zichtbaar in hoe bloemen volop bloeien en hun kleurenpracht tentoon spreiden. De bloem maakt op haar unieke manier een perfecte uitdrukking van de levensenergie die op een natuurlijke manier door haar heen stroomt.

Wat duidelijk is in de natuur geldt natuurlijk ook voor ons!

Wanneer we in deze periode naar buiten bewegen met onze energie (vuurfase) moeten we er vooral aandacht voor hebben dat we goed in verbinding blijven met ons hart en de wil van onze Ziel. Het is belangrijk stil te staan bij de vraag WAT HET LEVEN VAN JOU WIL en niet wat jij van het leven wil. Anders gebruiken we onze vrije wil om vanuit onze persoonlijkheid te creëren en verdwalen we in wereldse verwachtingen en doelen die niet meer in lijn liggen met onze diepe essentie.

In tegenstelling tot de planten- en dierenwereld waar ieder fenomeen vanzelfsprekend datgene wordt wat het in zich draagt en ook niets anders kan zijn dan dat, hebben wij als mens met onze vrije wil de keuze.

Dus wanneer je naar buiten treedt of je wil een doel in de wereld zetten, neem dan de tijd om te luisteren naar je innerlijk kompas.

Zorg voor je natuurlijke alignment tussen hemel en aarde, een ontspannen aanwezigheid in je lichaam, een mentale helderheid en innerlijke rust en stilte. Vanuit deze staat van Zijn ben je echt aanwezig en krijg je helder wat je op dit moment te doen hebt en hoe je dit naar buiten kan brengen op een authentieke en zuivere manier.

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –