Ontwaken in een nieuwe wereld

Veel mensen hebben het gevoel ‘wakker te zijn’ omdat ze zien wat er echt gebeurt en schuil gaat achter het hele Corona gebeuren. En inderdaad de eerste stap in bewustwording is daarmee gezet omdat je doorheen de illusie kijkt van wat er zich allemaal voor je neus afspeelt. Je stelt je kritisch en onderzoekend op en gaat niet langer uit van een waarheid die je wordt voorgehouden door de verstoorde wereld of haar instanties. Je ziet nieuwe verbanden en samenhangen, oorzaak en gevolg, voelt dat het niet klopt en je gaat op zoek. Vaak gaat dit gepaard met een gevoel van verontwaardiging.

Maar dit ‘zien’ houdt echter niet in dat we als mensheid al klaar zijn voor een nieuwe wereld of hier überhaupt al iets in bijdragen. Wanneer het enkel bij dit gevoel van verontwaardiging blijft, zal dit ‘wakker worden’, hoewel dit een noodzakelijke eerste fase is, ons nog steeds blind houden, waardoor we dezelfde dualiteit verder zetten. Het maakt de polarisatie zelfs nog groter doordat we ons in een positie gaan plaatsen die evenveel afscheiding creëert en superieur wordt boven ‘de verstoorde wereld’. Behalve een steeds meer uitgesproken mening verandert dit niets aan het hele gebeuren en wordt er verder niets wezenlijk bijgedragen.

Omdat je leeft vanuit een energie van ‘verzet’ en ‘vechten tegen’ zal deze rebelse houding je in je persoonlijk leven niet zo heel erg veel opleveren. Behalve dan een boel moeilijkheden en een permanent gevoel van onvrede en frustratie. Kan je je inbeelden wat dit met je energieveld doet als je dag in dag uit in verontwaardiging en frustratie leeft? Wat dan jouw energetische bijdrage is aan het grote collectief?

Het deed me denken aan die laatste zonnige dag in augustus. En ja, ik haat pretparken. En ja, ik had me dan toch laten overhalen om voor een gezellige dag met familie mee te gaan naar Bobbejaanland. De zon wierp haar stralen die dag over een wereld vol illusie. Brood en spelen. Attracties vol met mensen met mondmaskers. Slaafs de nieuwe regels volgend maar ondertussen vermaakt in entertainment. Maar zeg nu zelf? Waar zit het verschil met de rebel die misschien al wel zijn ogen heeft geopend maar nog steeds blind is voor het feit dat hij alleen maar schreeuwt om gerechtigheid en anderen oproept om wakker te worden. De rebel die zich de hele dag verontwaardigd voelt omdat hij die ochtend in de supermarkt geconfronteerd werd met de volgende zin: “Meneer, zet uw winkelkarretje tegen de kassa, anders staat u veel te dicht bij mij en kan u mij besmetten met het Coronavirus. Daarbij zag ik dat u net tegen de ‘looprichting’ in liep voor een pakje rijst dat u was vergeten in het voorbijgaan. Als u zich volgende keer niet aan de regels houdt, dan kunnen we u de toegang tot onze winkel ontzeggen!” De rebel die niet langer blind is maar die ook geen journaal meer kan zien zonder die nacht alweer vol irritatie zijn bed in te kruipen.

Feit is dat je niet ziet wat jij in dit hele verhaal te doen hebt omdat je blik nog steeds naar buiten gericht is … naar de wereld die moet veranderen.

Wie het echte leven wil doorgronden en opnieuw de magie ervan wil ervaren, moet beginnen met om zich heen te kijken. Alles wat het leven je heeft willen vertellen heeft het pal voor je neergezet. Ook in de vorm van een maatschappelijke spiegel. We zijn allemaal mede verantwoordelijk voor wat er zich op dit moment in de wereld afspeelt.

Echt ‘wakker zijn’ heeft te maken met een herinnering aan wat het leven is, voorbij de dualiteit. Het gaat over een herinnering aan wat het fundament en de betekenis is van het leven, een herinnering aan wie jij bent in dit grote geheel en wat je hier te doen hebt. Wat er nu gebeurt is de vernietiging van onze basis van leven in een razendsnel tempo. Wat er nu gebeurt is slechts een reflectie van wat er op kleine schaal in ons individuele leven gebeurt. Een werkelijk verschil kunnen we enkel maken wanneer we wel ons gevoel van verontwaardiging behouden, maar deze krachtige energie die in ‘verontwaardiging en boosheid’ zit niet verspillen aan een gevecht tégen de wereld. Verontwaardiging is een krachtige energie die we moeten leren gebruiken om zelf de wereld mee vorm te geven die we dan wel voor ‘waar’ aannemen. En dat begint bij je eigen persoonlijk leven.

Door op deze manier voor waarheid te gaan staan, simpelweg door actief op zoek te gaan naar wat dan wel waarheid en wijsheid is over alle aspecten van het leven en deze nieuwe informatie om te zetten in een levenswijze, zal je merken dat je gehoord wordt door je omgeving en dat je grote groepen mensen kan inspireren om hetzelfde te doen. Bovendien is je energetische uitstraling dan zo krachtig dat je automatisch mee helpt om de grote collectieve energetische balans te herstellen. Zo zal geleidelijk aan de nieuwe wereld vanzelf vorm krijgen. Laat je energieveld stralen door de meest pure versie van jezelf te leven in een diepe verbinding met het leven.

Het leven vraagt om concrete actie van ieder van ons. Om het evenwicht weer te herstellen in onszelf en van daaruit te groeien naar een dieper niveau van mens-zijn. Elke grote verandering begint bij 1 individu dat de moed heeft gehad om te KIEZEN, zelf verantwoordelijkheid op te nemen en daarnaar te leven.

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –