Spagyriek, de geneeskunde van de toekomst!

Alchemistische plantenremedies voor de totale mens!

Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (zoals bloesemremedies) en mineralentherapie (zoals celzouten) in zich verenigen.

Werken met de natuur vanuit een holistische kijk op ziekte en gezondheid

In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording.

Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Een ziekte wordt beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden. Op dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

Toepassing van spagyrische middelen

De behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van de oorzaak van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk is. Zodoende kan de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervinden.

Alchemie: het proces van de Ziel

Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen.

Door het alchemistische proces dat de plant in de spagyriek ondergaat, wordt de essentie van de plant gezuiverd.

Het effect van spagyriek is voor een belangrijk deel gebaseerd op het feit dat de spagyrische remedie onze eigen essentie zuivert. Daardoor komt in ons wezen op alle niveaus een proces op gang om blokkades en onzuiverheden te transformeren. Symbolisch gezien kunnen we zeggen dat dit proces dient om het huis (ons lichaam) dusdanig op te knappen dat het weer overeenkomt met de blauwdruk van de essentie. Dit proces kan gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten waarvoor de spagyriek gebruikt wordt. Bovendien kunnen onverwerkte herinneringen, emotionele blokkades en beperkende overtuigingen in ons bewustzijn naar boven komen, zodat wij ze kunnen overstijgen. Deze gebeurtenissen vormen dus een wezenlijk onderdeel van het effect en dragen bij aan het helings- en ontwikkelingsproces. Door de dosering bij te stellen kan het proces afgestemd worden op de persoonlijke situatie en draagkracht van de cliënt.

Persoonlijke afstemming van de middelen

Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. In zo’n persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld de geboortedatum, de naam of een symbolische representatie van een belangrijk thema van de cliënt zijn opgenomen. Het holistische karakter brengt met zich mee dat spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden (zoals numerologie, astrologie, kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer, …). Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm. Ook in de (bio)landbouw wordt spagyriek reeds met succes toegepast.

Wil je graag meer weten over deze natuurlijke geneeswijze of heb je vragen over wat deze plantenmiddelen voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

Op vrijdag 29/6 en 30/11 komt Dr. Naidu Gopalsamy ook opnieuw naar België om weer een halfjaarlijks seminar te geven over het werken met de spagyrische essences van Phylak Sachsen. De verrassende en inspirerende seminars van Dr. Naidu zijn bedoeld voor zowel beginnende als ervaren voorschrijvers maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de mens en natuurlijke middelen ter ondersteuning van evolutieprocessen.

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –

– Recente artikelen –

Nieuwsbrief

Blijf verbonden en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

2020-12-11T19:42:43+01:00

Titel

Ga naar de bovenkant