Tofu als eerste hulp bij kleine brandwonden
Tofu is niet alleen een heerlijke bron van eiwitten in de vegetarische keuken. Maar wist je dat je tofu ook als eerste hulp bij kleine brandwonden kan gebruiken?


Het gebeurde me gisteren. In een vlaag van onoplettendheid greep ik een hete pan die nog op het gasfornuis stond met een serieuze en hele pijnlijke brandwonde tot gevolg.

Tofu is heel afkoelend. Het absorbeert alle hitte wanneer je je hebt verbrand of te lang in de zon hebt gelegen. Het werkt beter dan ijs leggen. Door de eiwitten van de tofu gaat je huid regenereren. Hierdoor geneest het je brandwonde van 1e en 2e graad zonder littekens na te laten.

Hoe gebruiken?

Meteen na het verbranden leg je een plakje tofu op de pijnlijke plek. Na een minuutje of tien is dit uitgewerkt en dan vervang je het door een nieuw plakje. Net zolang tot het brandend gevoel weg is. In de dagen erna nog een plakje tofu op de brandwonde laten zitten en enkele keren per dag vervangen tot de huid geheeld is.

En ja, … ik kan het beamen! De pijn van de brandwonde was meteen verdwenen en de enorme brandblaar die zichtbaar was geworden is na twee dagen al bijna geheeld!

Belangrijk om nog te vermelden: eenmaal je de tofu uit de verpakking hebt gehaald, zet dan je blok tofu helemaal onder water in een kommetje in de koelkast en ververs het water dagelijks.

Bewaar dus altijd een blok tofu in je koelkast voor de onoplettende momenten! 😃

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –