Tussen schoonheid en waanzin

De tijd wordt steeds uitdagender en extremer. We vragen ons soms wel eens af of de wereld doordraait. We kunnen het niet meer bij houden en staan massaal met z’n allen op de rand van een burnout. De groep mensen die het moeilijk hebben in deze wereld groeit aanzienlijk en chaos en verdeeldheid vieren hoogtij.

Terwijl Trump op het Wereld Economisch Platform de Amerikaanse economie de hemel in prijst en waarschuwt voor complottheorieën van klimaatactivisten, raakt ook onze blik steeds meer naar buiten gericht en zucht de aarde onder het alles verterende vuur van een extreem verstoorde yange, mannelijke energie die de mensheid in zijn greep heeft. Waanzin regeert wereldwijd en neemt de mens en het leven op aarde over.

We staan erbij en kijken ernaar alsof het allemaal buiten onszelf gebeurt en we hier geen enkele impact op hebben.

In een documentaire is het beeld te zien van een jonge danser. Datgene wat hem onderscheidt van andere dansers is dat hij in een oorlogsgebied in het Midden Oosten leeft. De lens toont schokkende beelden over huizen die in puin liggen en te midden van het puin verzamelt zich een groepje jonge kinderen. In de verte is het geluid hoorbaar van het oorlogsgeweld. De jonge dansleraar staat recht. Iedere ochtend geeft hij hier les aan de kinderen uit nabij gelegen dorpen. Niemand zou kunnen weten wie hij is en wat hij daar doet tussen de brokstukken van een straat gebombardeerde woningen in oude vodden die slordig om zijn lichaam hangen. Maar wie de taal van de stilte begrijpt, voelt de diepe kracht van zijn uitstraling en de impact die hij heeft op de kleine wereld om hem heen. De jonge man laat zich meevoeren op een prachtig stuk muziek en reikt uit naar de kinderen. Een voor een volgen ze zijn voorbeeld en leert hij hen wat hij diep vanbinnen voelt in resonantie met de muziek. In het daarop volgende moment leven ze ten volle en neemt de dans hen mee diep naar hun innerlijke wereld. De muziek tovert een glimlach op hun getraumatiseerd gelaat en hun ogen verbinden zich met iets dat groter is dan henzelf. Kleine handjes reiken uit naar de hemel, naar de aarde en naar elkaar in een aaneengeregen dans van gracieuze bewegingen en pasjes. “Ik leer hen de dans van het echte leven,” vertelt hij de reporter. “Deze waanzin is door de mens gecreëerd, niet door God.”

Deze Iraakse danser verstaat de kunst om schoonheid te creëren te midden van de waanzin.

“De terugkeer naar schoonheid en waarheid ontstaat vanuit bezieling en kan alleen terug gevonden worden wanneer we ons opnieuw verbinden met de essentie van het leven.”

Hoe kunnen we opnieuw een verbinding maken met onze essentie? Door ons in de eerste plaats weer te verbinden met het leven en een verticale uitlijning of afstemming te creëren. Deze verticale uitlijning ontstaat wanneer je je diep vanbinnen verbindt met hemel en aarde waardoor je je de essentie van het leven weer gaat her-inneren. De aarde is onze thuisbasis, is de plek waar we leven en het was de aarde die ons een lichaam schonk als voertuig om onze levensinhoud in de stof te kunnen (be)leven. Daarnaast zijn we ook gemaakt van de hemel die ons voorziet van de informatie van de Ziel. Deze Ziel heeft voor dit leven op aarde een blauwdruk meegebracht die een gedetailleerde omschrijving geeft van wie we in dit leven kunnen worden, wat onze bestemming is en hoe we onze potentiële kwaliteiten kunnen beleven. Hoe we dus m.a.w. onze unieke uitdrukking kunnen maken van de levensenergie.

Het leven zelf helpt ons om ons te herinneren wat de diepe inhoud is die we in onszelf dragen en hoe deze verbonden is met het grote collectieve veld.

Het wordt tijd dat we verantwoordelijkheid nemen voor wie we zijn en welke energie we elke dag de wereld insturen. We zijn allemaal deel van het groter collectief en hier dragen we elke dag toe bij.

Dat betekent:

  • Verantwoordelijkheid nemen voor je emoties, je gedachten, je acties en je handelen. Waardoor laat je je leiden in je leven? Leef je zelf ten volle je eigen verlangen en wat er werkelijk toe doet? Of leef je de opgelegde idealen en normen van een maatschappij?
  • Onderzoeken in welke mate je je beweegt in je leven vanuit (negatieve) emoties (bv. angst, boosheid, …) of vanuit een overlevingsstrategie?
  • Onderzoeken wat jouw waarden zijn? Wat leidt jou? Waar voel je je door geïnspireerd?
  • Je eigen essentie voelen en elke dag het verlangen voelen om deze te verdiepen.
  • In staat zijn om je te bevrijden van verstoorde wereldse waarden, normen en idealen ook al betekent dit tegen de stroom in zwemmen.
  • Kiezen om een leven te leiden volgens je innerlijke kompas en hier altijd trouw aan te blijven.
  • Luisteren naar je ware natuur en opnieuw verbinding maken met het grotere collectieve veld waar je deel van bent.

Hoe kan je deze STAAT VAN ZIJN ruimte geven in je leven en hier je focus op richten? Hoeveel tijd besteed je aan het leven van jouw ware schoonheid? Want dat waar je je focus op richt wordt ook jouw waarheid en belevingswereld. Daag jezelf uit om vanuit kwaliteit te leven en word een student van het leven.

Dan weet je ook wat je te doen hebt in je leven. De wereld heeft niet de volgende wereldverbeteraars nodig. De wereld heeft jouw energie nodig in zijn meest unieke versie. Dat betekent dat je leeft vanuit een grote integriteit, door er ieder moment voor te kiezen om dit te ZIJN. Of je nu werkt, kookt, de hond uit laat, naar de winkel gaat, zorgt voor je kinderen, communiceert met je partner, … . In alles leef je jouw energie. Kortom JE BENT. Welke unieke waarden draag je in jou? Waar word je door bewogen? En hoe creëer je een leven vol kwaliteit?

De danser uit het Midden-Oosten laat ons zien dat er geen enkel moment is in het leven waarop je niet kan kiezen om de mooiste versie van je-Zelf te zijn.

Dan ben je in staat de grootste schoonheid te creëren in een wereld in wanhoop. Dit is hoe we terug kunnen bewegen naar wat het leven werkelijk is en hoe het bedoeld is om te leven … voorbij de waanzin.

Geïnspireerd? Deel dit bericht dan!

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –

– Recente artikelen –

2020-12-11T15:50:45+01:00

Titel

Ga naar de bovenkant