Zelfgemaakte muesli repen

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om een gezond en snel tussendoortje te maken. Neem bijvoorbeeld onze heerlijke muesli repen. Het recept is eenvoudig, snel te bereiden en ook kinderen zijn er dol op! Bovendien oogt een kleurrijke koekjestrommel met zelfgemaakte muesli repen prachtig op je aanrecht en zal het je beletten om naar andere ‘zoete zonden’ te grijpen.

Recept

Ingrediënten

Muesli met noten en rozijnen (Lima)
Gepofte granen (bv. gepofte quinoa, …)
Goji bessen
Geraspte kokos of kokosschilfers
Rijststroop
Hazelnootpasta

Bereiding

Meng in een grote kom 1 kop muesli met noten en rozijnen, 1 kop gepofte granen, een beetje goji bessen en wat geraspte kokos of kokosschilfers.

Verwarm op een laag pitje in een grote pan 4 eetlepels rijststroop en 3 eetlepels hazelnootpasta. Zodra de rijststroop en notenpasta gesmolten is, meng je er snel de muesli-mix doorheen. Giet het geheel voordat het hard wordt over in een vierkante schaal die je bekleed hebt met boterhammenpapier. Druk de massa goed aan in de vorm en laat een uurtje afkoelen in de koelkast. Het geheel stijft op en je kan er vervolgens muesli repen (of plezante blokjes) van snijden. Wentel de muesli repen door wat geraspte kokos. Verpak de repen per stuk, bijvoorbeeld in bakpapier en bewaar ze in een leuke koekjestrommel.

TIP:

Er zijn heel veel combinaties mogelijk. Je kan de ingrediënten aanpassen aan je eigen smaak of aan wat je in huis hebt. Neem bijvoorbeeld andere gepofte granen zonder suiker, voeg extra noten, pitten en zaden of vruchten toe, gebruik een andere stroop zoals gerstemout of een andere notenpasta zoals amandelpasta of pindakaas.

Meer weten over een gezond en evenwichtig voedingspatroon, neem contact met ons op!

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –