Leven vanuit de verbinding met je lichaam

In het midden van mijn drukke werkdag liep ik de trap af naar beneden.

En plots … daar was ze.

In de hoek van de kamer.

Nog nooit had ik haar als zo bijzonder ervaren!

Ze lag daar languit te stralen en ze fluisterde mijn naam!  …. Mijn yogamat!

2 maal, 3 maal tot ik bezweek …

Het stemmetje in mijn hoofd probeerde me nog op andere gedachten te brengen:

Toch nu niet? In het midden van een dag. Ik had nog 3 afspraken en daarna moest ik nog stofzuigen, koken, de hond uitlaten … .

Maar ik wist dat ik een keuze had:

Ofwel zou ik deze beschuldigende stem volgen, mijn werk afmaken en me haasten naar de rest van mijn to do lijst. Ik zou die avond afgepeigerd in bed kruipen met een onvervuld gevoel en spijt dat ik  dat ik weer een dag geleefd werd.

Of ik koos ervoor om net in de drukte weer helemaal aanwezig te komen in mijn lichaam. Ik kon ervoor kiezen om te luisteren naar het verlangen van mijn lichaam naar meer ruimte en ontspanning. Na amper 10 minuten (because that’s all it takes!) zou mijn energie die veel te hoog zat weer kunnen zakken en kon ik mijn dag verder zetten vanuit een diepe aanwezigheid en verbinding met mezelf.

Maar ook voor mij was het ooit anders!

Ik weet nog hoe jaren geleden een van mijn levensleraren tegen mij zei: “Het lijkt wel alsof jij geen lichaam hebt.” En dat klopte. Ik was me niet bewust van mijn lichaam en ‘beweging’ kende ik alleen maar in de vorm van mezelf afpeigeren in een veel te kleine fitnesszaal. Op een yange manier met als doel ‘het versterken van mijn lijf aan de buitenkant’. Het vanalles opleggen wat ik ervan wilde, ook daar was ik goed in geworden. Maar er was totaal geen ruimte in mijn lijf!

Ik wist niet wat aanwezig zijn in je lichaam betekende of dat echte verbinding met je lijf ervaren een onderdeel is van bewust leven.

Bovendien was ik in de spirituele illusie getrapt dat je de aarde en je lichaam moet leren overstijgen. Maar we hebben hier en nu ons leven te leven, op aarde, in dit lichaam. We hebben de verantwoordelijkheid om dat wat we in ons dragen uit te drukken in de stof. Om ‘BELICHAAMD te leven’. En daar hebben we ons lijf voor nodig. Zonder wortels kan een boom niet bestaan.

Dus in de jaren die volgden ging ik ontdekken. Ik leerde te genieten van de relatie die ik stap voor stap begon op te bouwen met mijn lichaam. Ik voelde hoe fijn het was om eigen verantwoordelijkheid op te nemen over mijn eigen gezondheid en mijn lijf te leren kennen. Om eindelijk te luisteren naar wat het mij vertelde en het te geven wat het nodig heeft.

Ik voelde dat door mijn lichaam niet langer te benaderen van buitenaf, maar het net te leren ERVAREN VAN BINNENUIT, er geleidelijk aan steeds meer RUIMTE ontstond in mezelf. En hoe ik vanuit deze ruimte in staat ben het leven dieper te ontvangen. Hierdoor werd mijn lijf niet enkel een poort naar een diepere verbinding met de aarde maar ook met me-Zelf.

‘Being in shape’ kreeg plots een hele andere betekenis! En ik besefte dat er een wezenlijk verschil is tussen ‘in vorm zijn’ of echt ‘IN JE VORM ZIJN’.

Voel jij ook dit verlangen? Kom dan met mij meedoen met de reeks ‘Tao Yoga’ die eind deze maand weer opstart. Door het ervaren van de meridianen leer je hoe je zelf meer ruimte in je lichaam kan brengen en hoe stress en spanning afgevoerd kunnen worden. Je leert de taal van je lijf begrijpen en hoe je de levensenergie kan uitnodigen om zijn volle ruimte weer in te nemen.

Meer info en inschrijven: https://www.viasophia.be/product/tao-yoga-thuiskomen-in-je-lichaam/

– Vond je dit een leuk artikel? Deel het! –