Natuurlijke voeding

Gezonde voeding als basis voor een bewuster leven

Velen proberen een nieuwe weg in te slaan naar een meer bewuste manier om met het leven om te gaan. Zij gaan op zoek naar hoe zij verantwoordelijkheid kunnen opnemen om hun leven vorm te geven en gaan zelf de zoektocht van het leven aan. Een gezond, natuurlijk en evenwichtig voedingspatroon maakt hier deel van uit en is geen losstaand gegeven. Het is een onderdeel van een levenswijze volgens de wetten van de natuur waarbij elke handeling en gedachte overeenstemt met de orde van het universum.

Peace begins in the kitchens and pantries, gardens and backyards, where our food is grown and prepared. The energies of nature and the infinite universe are absorbed through the foods we eat and are transmuted into our thoughts and actions.
(Michio Kushi)

Door slechte eetgewoonten krijgen heel wat mensen te maken met een chronisch energietekort en/of gezondheidsproblemen. Bovendien bestaat een groot deel van wat we dagelijks eten uit compensatie voedsel (we belonen onszelf, voedsel als troost of om een gemis in te vullen). Wanneer je meer inzicht gaat verwerven in wat voeding met je doet, ga je al snel zien hoe je meer energie kan halen uit datgene wat je eet. Door te beseffen dat je zelf beslist over wat je eet, is voeding een van de eerste en makkelijkste terreinen waar je zelf verantwoordelijkheid voor kan opnemen in je leven. Ons voedingspatroon heeft niet alleen een directe invloed op ons bloed en miljarden lichaams- en hersencellen, maar het vormt ook de basis voor een goede fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid.

Aanbod

thema ‘natuurlijke voeding’

Individuele sessies zijn mogelijk rond dit thema. Voor meer informatie, neem contact met ons op!