Beweging en yoga

Natuurlijke vormen van beweging

Het is een feit dat de moderne mens nog weinig contact heeft met zijn lichaam. Want behalve dan dat het er aan de buitenkant goed moet uitzien en steeds alles moet kunnen doen wat wij ervan verwachten, voelen we ons er niet in het minst mee verbonden. Onze energie zit vaak veel te hoog (in ons hoofd) waardoor we vastzitten in ons denken en we geen of weinig contact hebben met de rest van ons lijf.

“Few of us have lost our minds, but most of us have long ago lost our bodies.”
(Ken Wilber)

Om fit en gezond te blijven grijpen we als het op bewegen aankomt naar vormen van beweging die sterk prestatiegericht en/of naar buitengericht (training van het lichaam, het ideale gewicht, conditie opbouwen, … ) zijn zoals fitness, hardlopen, wedstrijdsporten, … . Of we gebruiken een sport als compensatie (bv. je stress van de dag eruit rennen). Trainen zonder in verbinding te staan met je lichaam is echter heel yang en sterk buitenkant gericht.

Yinnere vormen van beweging zoals tai chi, chi kung, yoga, … zorgen ervoor dat we aanwezig komen in ons lichaam. We voelen ons lichaam en maken er op die manier contact mee. We leren aanwezig blijven in wat we ervaren en voelen wat een beweging met ons doet. We leren luisteren naar de ruimte die ons lichaam ons geeft. We nemen niet die ruimte, we luisteren en ontvangen dat wat kan. Yinnere vormen van beweging helpen ons vertragen, verstillen, naar binnen keren en ons contact met de essentie van het leven te herstellen. We worden ons bewust dat we gemaakt zijn van de hemel-energie en de aarde-energie en leren voelen hoe deze krachten door ons heen stromen. Hierdoor voelen we ons weer diep verbonden met onszelf, met de natuur en de grote totaliteit.

Aanbod

thema ‘beweging en yoga’

Individuele sessies zijn mogelijk rond dit thema. Voor meer informatie, neem contact met ons op!