Basiscursus evolutionaire craniosacraal

Alle lijden ontstaat wanneer we afgesneden zijn van de diepe creatieve krachten in ons-Zelf.

(Franklyn Sills)

Wat kun je verwachten van het programma?

Voor wie

Voor iedereen die:

  • op zoek is naar een dieper contact met zichzelf.
  • de poort van de stilte wil doorgronden als een mogelijkheid tot contact met het diepere Zelf.
  • weer de verwondering willen voelen voor de essentie van het leven.
  • een nieuwe oriëntering zoekt in het leven en het gevoel heeft vast te zitten.
  • zich wil verdiepen in een aantal eenvoudige basistechnieken craniosacraal voor relaxatie
  • in een later stadium met craniosacraal aan de slag wil of het wil integreren in een reeds bestaande praktijk.
Inhoud van de opleiding

Het centraal zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg en bevindt zich tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Hersenen en ruggenmerg worden omgeven door een stevig vlies, de dura mater. In dit gesloten en semi-hydraulisch werkende cranio sacraal systeem circuleert en fluctueert de hersen- en ruggenmergvloeistof in een traag ritme. Hier wordt het CS ritme -of wat men in de biodynamische CS ‘de Primaire ademhaling’ noemt- zichtbaar. In subtiele vloeistof- en weefselbewegingen wordt zichtbaar hoe alles doordrongen is van de grote levensenergie en hoe het deze energie is die ons leven vorm geeft al vanaf het prille begin.

Het geboorteproces en allerlei invloeden in ons leven kunnen blokkades veroorzaken waardoor de levensenergie niet langer vrij kan stromen. Wanneer de levensenergie zich niet vrij kan uiten in het lichaam en geblokkeerd wordt in zijn doorgang ontstaat ziekte of een ‘de-link’. Je bent je verbinding kwijt met het originele levensplan of je blauwdruk.

Als behandelaar maak je contact met de ‘primaire ademhaling’ en het totale wezen van de ander. Door stilte te maken en de energetische impulsen te ‘ervaren’ kan je leren begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft en in contact komen met het inherente streven naar Heel-heid. Je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen en door een zachte aanraking en palpatie van het ritme leer je vaststellen in welke mate de levensenergie zijn vrije doorgang vindt.

Door het geven van ruimte en ontspanning en het creëren van een serene, liefdevolle en ontvankelijke sfeer ontstaat de nodige bedding waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Hierdoor wordt het zelfhelend mechanisme in het organisme aangesproken en kunnen beperkingen in de weefsels zich herstellen.

Met CS raken we de essentie aan van het Leven. CS staat voor het belichten van datgene wat (ge-)Heel(-d) wil worden in jezelf en is het een uitdrukking van hoe er diep in ons mogelijkheden tot transformatie verborgen zitten. Het nodigt je uit om een nieuw stukje bewustzijn toe te voegen en je leven opnieuw te gaan bekijken vanuit een blik naar de Werkelijkheid achter de persoonlijke belevingswereld. Op deze manier worden de evolutieprocessen geactiveerd en kan het voorbestemde levensplan naar de voorgrond treden.

Daarnaast helpt CS je bij het ontwikkelen van je intuïtie, meer op jezelf te vertrouwen, beter te voelen en te leren luisteren naar je lichaam. Het brengt je in contact met je eigen kern en leert je hoe je via de poort van de stilte toegang kan krijgen tot een onuitputtelijke bron van innerlijke wijsheid. Je kan dit leren ervaren bij jezelf of bij de ander als CS therapeut in wording.

Schrijf je in via de website van de Ignoramus Academie
PRAKTISCHE INFO
Wat:
Basiscursus evolutionaire craniosacraal, 2019-2020
Duur:
6 zondagen van 9u30 tot 16u30
Data:
19/1 – 2/2 – 16/2 – 15/3 – 5/4 – 24/5
Waar:
Ignoramus Academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt
Deelnameprijs:
650 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)
DOCENT
Els Graindor
E-mail:
[email protected]
Telefoon:
+(00)32 483 07 06 09
Website:
https://www.viasophia.be
ORGANISATOR
Ignoramus Academie vzw
Getuigenissen


Lees wat anderen vonden …

“Deze bijzondere cursus bracht me opnieuw in contact met mijn eigen bron. Door meegenomen te worden in de stilte en in de gevoelssferen lijkt het alsof ik eindelijk terug de magie van het leven heb ervaren!”

J.V.

“Ik heb al eerder een basisopleiding craniosacraal gevolgd. Maar bij jullie heb ik pas echt leren voelen … .”

E.K.

“Aanrader! Hou me graag op de hoogte voor de vervolgopleiding!”

S.G.