Lichaamsbewustzijn, yoga en meditatie

Terugkeren naar je Essentie

Het is een feit dat de moderne mens vaak nog maar weinig contact heeft met zijn lichaam. We verwachten er veel van, maar voelen ons er niet in het minst mee verbonden. Onze energie zit vaak veel te hoog (in ons hoofd) waardoor we vast komen te zitten in ons denken en niet meer in onze buik kunnen zinken.

Few of us have lost our minds, but most of us have long ago lost our bodies.
-Ken Wilber-

Een bewuste vorm van beweging kan ervoor zorgen dat je je lichaam opnieuw leert ‘ervaren’. Wanneer je je leert te verbinden met je lichaam ontstaat er opnieuw een gevoel van ruimte. Een ruimte waarin je helemaal aanwezig kan komen. Vanuit deze ruimte kan je het leven weer voluit ontvangen.

Zachte en bewuste vormen van beweging (zoals yoga, tai chi, chi kung, …) en meditatie helpen je vertragen, verstillen, naar binnen keren en je contact met de essentie van je leven te herstellen. Je wordt je bewust dat je gemaakt bent van de energie van de hemel en de aarde en leert voelen hoe deze levensenergie door je heen stroomt. Hierdoor voel je je weer diep verbonden met jezelf, met de natuur en alle andere levensvormen.

Eens je hiermee vertrouwd bent, worden beweging en/of meditatie mooie tools die je altijd kunnen terugbrengen naar die stille, neutrale plek diep vanbinnen van waaruit je verbonden bent met je Oorsprong.