Groeien in je relatie

Voor wie

 • Heb je vragen over je relatie waar je geen antwoord op vindt?
 • Zijn jullie elkaar onderweg kwijt geraakt en bestaat samenleven enkel nog uit confrontatie?
 • Is er een conflict in de relatie waar jullie de betekenis van willen kennen?
 • Twijfel je of je nog wel met deze partner verder wil of voel je dat jullie uit elkaar groeien?
 • Ben je op zoek naar de betekenis van jullie ontmoeting?
 • Wil je gewoon meer weten over jullie groeipotentieel als koppel?
 • Of ben je benieuwd naar de volgende stap op jullie relationele ontwikkelingsweg?

Visie en aanpak

Onderweg naar volwassenheid in ons groeiproces verschijnt op een bepaald moment een levenspartner. Deze partner herkennen we als de beste afdruk in de buitenwereld van ons ware Zelf. Je voelt dus als het ware de aantrekking naar de blauwdruk van de ziel die het meest overeenkomt met het potentieel van jouw blauwdruk. Voor een man betekent dit dat hij de vrouw aan de buitenkant ontmoet die hij het meest herkent als zijn innerlijke vrouw. Voor een vrouw dat zij het beeld ontmoet dat het best overeenkomt met haar innerlijke man.

In wezen hebben partners dus hetzelfde verlangen om de inhoud die zij in zich dragen te kunnen beleven en te delen met elkaar zodat genieten ontstaat.

We zijn echter allemaal maar onderweg in het leren kennen en reeds kunnen beleven van de inhoud van ons-Zelf. Bovendien hebben we door pijn en kwetsuren uit ons verleden verdedigingsmechanismen opgebouwd om te kunnen overleven. Wanneer we niet weten dat een partner ons de weg kan tonen naar onze eigen evolutie en de ander ons uitdaagt om de nog niet ontgonnen delen in onszelf te verkennen kan dit tot confrontaties leiden. I.p.v. dat de mooie inhouden met elkaar in interactie gaan raken we maar al te vaak verstrikt in een interactie van vechten of vluchten waardoor we elkaar niet meer vinden.

Een relatie is het samenleggen van twee inhouden zodat er een mooi delen kan ontstaan. Hoe kunnen we hierin milde boodschappers worden voor elkaar zodat een relatie ons de mogelijkheid geeft het beste in onszelf naar boven te halen? Wanneer we leren steeds de mogelijkheid te zien in elke confrontatie zullen de blauwdrukken elkaar steeds dieper herkennen en kan samen groeien als even intens beleefd kan worden. Dit maakt iedere confrontatie tot een dankbaar gegeven voor je individuele groei maar ook voor het relationeel proces én maakt een relatie de moeite waard om geleefd te worden.

In een eerste gesprek leggen we je vanuit een groot integraal beeld uit welk mechanisme er speelt in een partnerrelatie. We passen dit meteen concreet toe op jullie relatie aan de hand van praktische voorbeelden. We leggen je uit wat de betekenis is van de ontmoeting en duiden het relationele groeipotentieel aan. Hierdoor wordt niet alleen de mogelijkheid zichtbaar om de relatie naar een hoger niveau te tillen maar wordt tevens  het nog niet ontgonnen potentieel in de twee individuele groeiprocessen meteen duidelijk. Van hieruit wordt dan in overleg een programma opgesteld en gekeken welke begeleidingstechnieken opportuun zijn voor het ondersteunen van het proces via relatie coaching.

Locatie

 • Groepspraktijk Vitadrome, Hazelarenlaan 36, 3500 Hasselt
 • Consult via Skype

Een afspraak maken

Een consult kost €50/uur. Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact opnemen op het nummer 0032 (0)483 07 06 09. Hou er rekening mee dat ik de telefoon niet kan opnemen tijdens een begeleiding. Laat dan een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te klikken.

Een consult afspreken is een verbintenis aangaan. Niet of laattijdig annuleren belet dat andere mensen die dringend een plekje nodig hebben niet meer bij ons terecht kunnen. Afspraken die niet binnen 24 uur voor de afgesproken tijd geannuleerd worden kunnen daarom in rekening gebracht worden.

Via Sophia staat voor...

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
"Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!"   Sarah Roosemont

"Steeds weer verwonderd hoe anderen verschillende aspecten van jezelf naar voren brengen. In combinatie met de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten en de intense sfeer, zorgt de opbouw van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering tijdens deze zuiveringsweek. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om die nieuwe laag in mezelf te ontdekken..."   Kenny Hermans

"De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het universum van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding."    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie