Basiscursus evolutionaire craniosacraal

Alle lijden ontstaat wanneer we afgesneden zijn van de diepe creatieve krachten in ons-Zelf.

Franklyn Sills

Voor wie

Voor iedereen die

 • op zoek is naar een dieper contact met zichzelf.
 • de poort van de stilte wil doorgronden als een mogelijkheid tot contact met het diepere Zelf.
 • weer de verwondering willen voelen voor de essentie van het leven.
 • een nieuwe oriëntering zoekt in het leven en het gevoel heeft vast te zitten.
 • zich wil verdieping in een aantal eenvoudige basistechnieken craniosacraal voor relaxatie
 • in een later stadium met craniosacraal aan de slag wil of het wil integreren in een reeds bestaande praktijk.

Inhoud van de opleiding

Het centraal zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg en bevindt zich tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Hersenen en ruggenmerg worden omgeven door een stevig vlies, de dura mater. In dit gesloten en semi-hydraulisch werkende cranio sacraal systeem circuleert en fluctueert de hersen- en ruggenmergvloeistof in een traag ritme. Hier wordt het CS ritme -of wat men in de biodynamische CS ‘de Primaire ademhaling’ noemt- zichtbaar. In subtiele vloeistof- en weefselbewegingen wordt zichtbaar hoe alles doordrongen is van de grote levensenergie en hoe het deze energie is die ons leven vorm geeft al vanaf het prille begin.

Het geboorteproces en allerlei invloeden in ons leven kunnen blokkades veroorzaken waardoor de levensenergie niet langer vrij kan stromen. Wanneer de levensenergie zich niet vrij kan uiten in het lichaam en geblokkeerd wordt in zijn doorgang ontstaat ziekte of een ‘de-link’. Je bent je verbinding kwijt met het originele levensplan of je blauwdruk.

Als behandelaar maak je contact met de ‘primaire ademhaling’ en het totale wezen van de ander. Door stilte te maken en de energetische impulsen te ‘ervaren’ kan je leren begrijpen wat het lichaam je te vertellen heeft en in contact komen met het inherente streven naar Heel-heid. Je leert plekken waar de energie geblokkeerd is te herkennen en door een zachte aanraking en palpatie van het ritme leer je vaststellen in welke mate de levensenergie zijn vrije doorgang vindt.

Door het geven van ruimte en ontspanning en het creëren van een serene, liefdevolle en ontvankelijke sfeer ontstaat de nodige bedding waardoor de levensenergie zacht uitgenodigd wordt om zijn maximale ruimte weer in te nemen. Hierdoor wordt het zelfhelend mechanisme in het organisme aangesproken en kunnen beperkingen in de weefsels zich herstellen.

Met CS raken we de essentie aan van het Leven. CS staat voor het belichten van datgene wat (ge-)Heel(-d) wil worden in jezelf en is het een uitdrukking van hoe er diep in ons mogelijkheden tot transformatie verborgen zitten. Het nodigt je uit om een nieuw stukje bewustzijn toe te voegen en je leven opnieuw te gaan bekijken vanuit een blik naar de Werkelijkheid achter de persoonlijke belevingswereld. Op deze manier worden de evolutieprocessen geactiveerd en kan het voorbestemde levensplan naar de voorgrond treden.

Daarnaast helpt CS je bij het ontwikkelen van je intuïtie, meer op jezelf te vertrouwen, beter te voelen en te leren luisteren naar je lichaam. Het brengt je in contact met je je eigen kern en leert je hoe je via de poort van de stilte toegang kan krijgen tot een onuitputtelijke bron van innerlijke wijsheid. Je kan dit leren ervaren bij jezelf of bij de ander als CS therapeut in wording.

 

Basiscursus evolutionaire craniosacraal

Wat: Basiscursus evolutionaire craniosacraal, 2018

Wanneer: 6 zaterdagen van 9u30 tot 16u30:
22/9 – 6/10 – 20/10 – 1/12 – 15/12 – 22/12

Begeleiding: Els Graindor

Waar: Ignoramus academie, Hazelarenlaan 32, 3500 Hasselt

Deelnameprijs: 650 euro (KMO portefeuille kan aangevraagd worden.)

Via Sophia staat voor...

 • Zicht krijgen op de betekenis van gebeurtenissen in je leven
 • Pijnlijke processen helen en transformeren
 • Opnieuw leren leven vanuit je essentie
 • Je ware levensbestemming vinden
 • De vreugde voor het leven (her)ontdekken
 • Je verbinden met je innerlijke wijsheid
 • Leven vanuit verbondenheid
 • Meewerken aan een betere wereld door te beginnen bij jezelf
"Voor mij was de zuiverings- en gezondheidsweek heel speciaal. Ik zou het iedereen aanraden. Jullie integere, bekwame aanpak, de veelheid aan informatie op allerlei vlakken, jullie warme hart, de goede begeleiding en het lekkere gezonde eten waren voor mij een echte openbaring. Ik zal in de toekomst zeker nog deelnemen. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het groepsgebeuren was heel speciaal. Het was fijn om met gelijkgestemden zovele mooie ervaringen te delen. Bedankt!"   Sarah Roosemont

"Steeds weer verwonderd hoe anderen verschillende aspecten van jezelf naar voren brengen. In combinatie met de zachte, mooie begeleiding van Egidius en Els, het lekkere maar sobere eten en de intense sfeer, zorgt de opbouw van begin tot einde voor een fysieke en mentale zuivering tijdens deze zuiveringsweek. Ik voel me weer opgeladen en gemotiveerd om die nieuwe laag in mezelf te ontdekken..."   Kenny Hermans

"De gezondheidsweek heeft me dichter bij mezelf gebracht, mijn hart terug open gezet om dat wat het universum van me verwacht nog bewuster te kunnen opnemen. Hartelijk dank voor de liefdevolle begeleiding."    Nele Beenaerts

- Nieuwsbrief -

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief i.s.m. de Ignoramus Academie